Od medicine do osiguranja

Nakon Novog Sada otvorena je druga franšiza tvrtke Uniqa u Somboru. Očekuje se daljnje širenje mreže.
Srijeda
19.12.2012
U želji da zaradi dodatni novac, medicinska sestra Marica Tanurdžić, počela je prodavati polise osiguranja. Danas je vlasnica druge Uniqa franšize.
 

Prodaji osiguranja je, ipak, prethodilo iskustvo. Zanat direktne prodaje je ispekla u druge dvije tvrtke, te joj, kako kaže, nije bio problem napraviti prodajnu mrežu u oblasti osiguranja. Prvo je bila menadžer u tvrtki Zepter, jer se mreža tvrtke „plela“ prilično brzo. To je, međutim, nije spriječilo da i sama prodaje i usavršava svoj rad. – Takav odnos je rezultirao velikim brojem klijenata – kaže ona.

Poslije 21 godine rada u zdravstvu, konačno je prelomila i napustila posao medicinske sestre. Nakon što je Uniqa preuzela Zepter osiguranje, odlučila je posvetiti se samo poslu savjetnika za osiguranje. – Nikad se nisam pokajala zbog odluke, što je veoma važno za posao – ističe ona.

Početkom ove godine, u tvrtki Uniqa su joj savjetovali da razmisli o projektu generalnih agencija koje će biti ekskluzivni zastupnici te osiguravateljske kuće. Već u kolovozu je pokrenula proceduru, a agencija „Vaša prednost“ je otvorena 1. prosinca ove godine u Somboru kao franšiza tvrtke Uniqa. – Ovim potezom Uniqa osiguranja data mi je sloboda odlučivanja i vođenja agencije, ali i mogućnost da u budućnosti moja kćerka nastavi ovaj posao. Ona je upravo stekla licencu Narodne banke Srbije, iako ima ambiciju da naredne godine upiše fakultet u Novom Sadu. To joj, međutim, neće smetati da se usporedo posveti i poslu osiguranja – kaže Tanurdžić.

Uniqa joj, kako kaže, pomaže u pravnom, tehničkom, materijalnom i marketinškom smislu. – Iza tog povjerenja stoji isključivo rad i posvećenost poslu, kao i lojalnost tvrtki – kaže ona.

Ambicija ne manjka. Želja joj je da ispuni očekivanja davatelja franšize i sigurna je da će uspeti u tome. - To mogu kazati već posle 20 dana rada. Klijenti prate osobe koje im ulivaju povjerenje i svakodnevno raste interes potencijalnih klijenata – kaže ona.

Prva franšiza kompanije Uniqa otvorena je u Novom Sadu.

Franz Weiler, predsednik Izvršnog odbora UNIQA osiguranja u Srbiji, kazao je da kroz ovaj način suradnje žele dodatno motivirati agente prodaje i potaknuti poduzetničke vještine kod svojih uposlenika. – Ovo je projekt koji predstavlja najvišu stepenicu u karijerama zaposlenih u ekskluzivnim kanalima prodaje. UNIQA osiguranje će pružiti apsolutnu podršku cjelokupnom poslovanju, kako ove, tako i ostalih agencija, kroz različite programe educiranja, financijsku i pravnu pomoć, IT potporu - rekao je Franz Weiler.