Certificirani LEGO Store u Sarajevu otvoren je sredinom listopada u Alta Shopping Centru
Utorak
25.10.2016
Nakon Zagreba i Splita, LEGO Certified Store otvoren je sredinom listopada u Sarajevu. Partner je kompanija Solidex.
 

LEGO Certified Store stigao je u Sarajevo preko partnerske tvrtke Solidex, koja je oficijelni uvoznik i distributer za LEGO proizvode na tržištu Bosne i Hercegovine već 19 godina. Prva je trgovina otvorena sredinom listopada u Alta Shopping Centru u Sarajevu, a prava za otvorenje dobili su od LEGO Grupe iz Danske, navode za Franchising.hr iz ove kompanije.

Azra Ćurevac, asistentica generalnog menadžera, objašnjava da LEGO Certified Store ima više prednosti od ostalih trgovina koje prodaju najčuvenije kockice na svijetu. – LEGO Store nudi svojim fanovima LEGO Pick-A-Brick zid, koji im omogućava kupnju kockica na kilogram, kao i Build-A-Mini specijalizirani kutak, koji nudi tisuće različitih kombinacija za izradu jedinstvenih LEGO figurica, ekskluzivne LEGO proizvode, LEGO Extended line, poput čaša, boca za piće, kutija za užinu, držača za olovke, različitih dodataka, te sve do sada dostupne kolekcija – kaže ona.

Ona kaže da postoji potencijal za otvoriti ovakve trgovine i u nekom drugom gradu u Bosni i Hercegovini, no "moraju se poklopiti mnogi faktori kako bi došlo do realizacije jednog ovakvog projekta". Prodaja LEGO kockica je, prema riječima Azre Ćurevac, bila i do sada jako dobra. – Nedostajala je, međutim, kompletna ponuda na jednom mjestu i samim tim je LEGO Store direktan rezultat želje LEGO fanova za još većim izborom njihovih omiljenih igračaka, koje su do sada kupovali u LEGO Monobrand Storeu, smještenom u istom centru, kao i kod naših kupaca širom BiH – kaže ona.

LEGO Certified Store prethodno je otvoren i u Hrvatskoj, u Zagrebu i Splitu. Partner danske LEGO Group je tvrtka Bravotel. Oni su ranije najavili da razmatraju otvorenje sertificiranih LEGO trgovina i u Srbiji i Sloveniji za koje, kako kažu, također imaju prava.

LEGO kockice postoje od 1932. kada je u danskom gradiću Bilundu osnovana obiteljska tvrtka za proizvodnju kockica za igru. Danas se proizvodi ove kompanije mogu kupiti u više od 140 zemalja svijeta.


Popularno na forumu