Jysk u Hrvatskoj ima 41 trgovinu
Ponedjeljak
12.12.2016
Danski lanac za uređenje doma Jysk proširio je tijekom ove godine franšiznu mrežu u nekoliko zemalja. Sada imaju više od 100 franšiza.
 

Financijska 2015/2016. za danski je lanac bila rekordna, budući da su ostvarili promet od 3,1 milijarde eura. Iako se dominantno šire razvojem vlastite maloprodajne mreže, u posljednjem se financijskom izvještaju navodi da su franšizne trgovine otvorili na četiri nova tržišta – Albaniji, Vijetnamu, Malti te Singapuru. U franšiznoj mreži danas imaju 121 trgovinu u 17 zemalja. – Naš je cilj da Jysk raste i zarađuje, i uspjeli smo dostići taj cilj – rekao je vlasnik i predsjednik borda kompanije Lars Larsen.

Istočna Europa postaje značajno tržište za ovu kompaniju, budući da se broj trgovina u tom dijelu Europe najbrže uvećava, navodi se u financijskom izvještaju. – Jysk je dobio fantastičan odgovor s istočnoeuropskih tržišta, potrošači su zadovoljni našim asortimanom te načinom na koji radimo – dodao je Larsen.

Od zemalja regije, Jysk je početkom studenog ove godine otvorio dvije franšizne trgovine u Albaniji, obje u trgovačkim centrima u Tirani. Primatelj franšize je Fatmir Zymberi, koji već ima franšize ovoga branda na tržištima Makedonije te Kosova i praktički je dio Jysk "franšizne obitelji" od 2004. godine.

Jysk ima oko 2.400 trgovina u 45 zemalja (u Njemačkoj i Austriji posluju pod brandom DänischesBettenlager). U Hrvatskoj, Jysk ima 41 vlastitu trgovinu, u Srbiji 27, u Sloveniji 20, Bosni i Hercegovini 18. U Makedoniji ima jednu franšiznu trgovinu, u Crnoj Gori dvije, a na tržištu Kosova sedam.