Čuvena aukcijska kuća i u Hrvatskoj

Sotheby’s International Realty mreža ima više od 20.000 povezanih neovisnih prodavača koji rade u oko 880 ureda u 66 zemalja i teritorija diljem svijeta
Četvrtak
27.04.2017
Tvrtka za prodaju luksuznih nekretnina Sotheby’s International Realty Affiliates dala je nedavno franšizu kako bi proširila poslovanje u Istočnoj Europi. Prve su poslovnice otvorene u Hrvatskoj i Češkoj.
 

Franšizni ugovor između tvrtki Sotheby’s International Realty i Porta Stella-Luxury Real Estate potpisan je na 25 godina, a vlasnici tvrtke, koja je primatelj franšize za ovaj dio Europe, jesu Marko Pažanin, ujedno i direktor, Pavel Kulajta i Ilona Manchikova. Prva poslovnica, kojom upravlja Marko Pažanin, nalazi se u Splitu, a planirano je da naredna bude otvorena u Dubrovniku, ali i drugim gradovima u Hrvatskoj koji raspolažu luksuznim nekretninama. Kulajta i Manchikova su nešto ranije otvorili i poslovnicu u Pragu.

Tržište luksuznih nekretnina u Hrvatskoj raste i pravo je vrijeme za ulazak našeg branda na to tržište – rekao je Philip White, predsjednik i izvršni direktor Sotheby’s International Realty Affiliates.

Marko Pažanin kaže da su polaskani što će spomenuti brand širiti u Hrvatskoj. – Naš tim ima više od deset godina iskustva u području financija i nekretnina, što je u kombinaciji s Sotheby’s International Realty brandom i dokazanom marketinškim praksom, odličan recept za uspješnu i dugoročnu suradnju – rekao je on.

Sotheby’s International Realty mreža trenutačno ima više od 20.000 povezanih neovisnih prodavača koji rade u oko 880 ureda u 66 zemalja i teritorija diljem svijeta.

Sotheby’s je poznata aukcijska kuća koja je osnovana davne 1744. godine. Sotheby’s International Realty je osnovana 1976. kako bi povezivala najkvalitetnije nekretnine s prestižnim klijentima u svijetu i, zapravo, predstavlja mrežu neovisnih tvrtki za promet luksuznim nekretninama. Ova je tvrtka podružnica Realogy Holdings Corp. koja je listirana na Njujorškoj burzi. U veljači 2004, naime, Realogy je sklopio dugoročno partnerstvo s tvrtkom Sotheby’s koji podrazumijeva širenje branda Sotheby’ s i razvoj franšiznog sustava.


Popularno na forumu