Idealni franšizni partneri tvrtke Coincasa jesu poduzetnici s iskustvom u maloprodaji ili branšama koje su povezane s uređenjem doma
Utorak
20.06.2017
U Beogradu je otvorena nova franšizna trgovina branda Coincasa. Talijanski brand planira širenje i u Hrvatskoj i Sloveniji.
 

U beogradskom tržnom centru Big Fashion početkom lipnja otvorena je druga franšizna trgovina poznatog talijanskog branda za uređenje i dekoraciju doma Coincasa. Prva je smještena u tržnom centru Delta City na Novom Beogradu, a primatelj franšize za teritorij Srbije je tvrtka Bio Futura. – Coincasa je proizvođač s dugogodišnjom tradicijom te istinski prepoznatljiv brand u oblasti kućne dekoracije, što je bio jedan od glavnih razloga za uzimanje ove franšize – kažu u Bio Futuri. Dugoročni planovi, poručuju iz ove tvrtke, uključuju daljnje širenje prodajnog lanca, ali će, za sada, funkcionirati ova dva prodajna mjesta.

Širenje i u regiji

Coincasa, inače, svoju maloprodajnu mrežu na matičnom tržištu u Italiji razvija samostalno, dok na drugim tržištima uglavnom nudi franšizu. Kako je najavljeno krajem 2016, talijanska je tvrtka zainteresirana pronaći franšizne partnere u Hrvatskoj i Sloveniji.

Potencijalnim se primateljima franšize nudi mogućnost otvoriti trgovinu ili, pak, franšizni korner. U prvom je slučaju potreban prostor od 150 do 250 m2, a u drugom 50 do 170 m2 na prometnoj lokaciji i u mjestima s više od 30.000 stanovnika.

Kako je ranije izjavila za Franchising portale Patrizia Nicodemo, zadužena za razvoj maloprodajne mreže Coincasa, idealni partneri su poduzetnici s iskustvom u maloprodaji ili branšama koje su povezane s uređenjem doma. Naglasila je da primatelji franšize mogu računati na njihovu konstantnu potporu – jaku marketinšku kampanju, uvijek dostupne artikle te šest godišnjih kolekcija. Za otvorenje trgovine Coincasa potrebno je izdvojiti 750 eura po m2, od čega je 350 potrebno za uređenje ineterijera prodavaonice, a 400 za prvo punjenje robom.

Coincasa je samo jedan od brandova talijanske grupe Coin (Gruppo Coin), koja u svom portfelju ima još i modne brandove Luca D’Altieri, JCT & Co, JCT junior, Koan te maloprodajna lanca – robne kuće Coin, Excelsior i Eat’s.

Coincasa je osnovana 1962. kao talijanski brand specijaliziran za dekoraciju doma sa sjedištem u Veneciji. Danas ima više od 100 prodavaonica od kojih su većinom franšize.