Na gotovo 170 m2, ljubitelji LEGO kockica mogu pronaći ekskluzivne linije iz bogatog LEGO asortimana
Petak
15.09.2017
Beograd je dobio certificirani LEGO® Store. Partneri danskog branda ostvarili prve ciljeve za tržišta regije.
 

Kako su ranije najavili u tvrtki Bravostore, nositelju licence za LEGO® Store u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, certificirana trgovina čuvenih danskih kockica stigla je i u Srbiju. LEGO Store otvoren je u centru Beograda u shopping centru „Rajićeva“. Na gotovo 170 m2, ljubitelji LEGO kockica mogu pronaći ekskluzivne linije iz bogatog LEGO asortimana: LEGO® Architecture, LEGO® Technic, LEGO® Star Wars™, te mnoge druge popularne setove. U ponudi se nalaze i specijalni „Pick-A-Brick“ zid koji omogućava kupnju kockica na kilogram, te „Build-A-Mini“ kutak gdje svatko može kreirati jedinstvenu LEGO® figuricu.

Vasilis Georgopoulos, iz odjela marketinga tvrtke Bravostore, kaže da su otvorenjem certificirane LEGO trgovine u Beogradu ostvarili svoje izvorne planove za tržišta regije. – Prvo smo otvorili dvije LEGO trgovine u Hrvatskoj – u Zagrebu i Splitu, a potom, u petom mjesecu 2016. godine u Sloveniji – u Ljubljani, te napokon sada i u Beogradu. Odlučili smo se za shopping centar „Rajićeva“ jer se nalazi u centru grada, jer je riječ o ekskluzivnom centru, a smatramo da je LEGO upravo takav brand – kaže Georgopoulos za Franchising portale.

Prema njegovim riječima, razmatraju mogućnost otvorenja LEGO Storea i u drugim gradovima u Srbiji, ali je prvi cilj bio pokriti glavne gradove u zemljama za koje drže ekskluzivna prava. – Što se tiče Srbije, primarni cilj je bio Beograd, ali mislim da ima potencijala za širenje mreže. Ne bih nabrajao gradove, međutim, Srbija je zemlja od deset milijuna stanovnika i ako smo u Hrvatskoj, koja ima upola manje, već otvorili dvije radnje, mislim da je to realno i u Srbiji – kaže Georgopoulos.

Poslovanjem u regiji su, kako kaže, vrlo zadovoljni. – Zaključili smo da ljudi u ovoj regiji, osobito djeca, vole LEGO. U našim trgovinama organiziramo razne tematske događaje. Uskoro ćemo imati događaj u Zagrebu i Ljubljani u vezi s novim Lego Ninjago filmom – kaže Georgopoulos.

Najveća prednost za ekskluzivne partnere danskog branda je što su ove trgovine vrlo slične onima koje izravno otvaraju Danci. U usporedbi s drugim trgovinama i distributerima LEGO branda, LEGO Store ima ekskluzivne linije koje se mogu naći samo u tim trgovinama. Usto, „Pick-A-Brick“ zid postoji samo u certificiranim trgovinama. – LEGO se može kupiti bilo gdje, ali kupnja u certificiranim LEGO trgovinama je specifično iskustvo kupnje za djecu. Ovo je, jednostavno, drugačiji način kupnje LEGO kockica – kaže on.


Popularno na forumu