Nove trgovine za njemački brand

U gotovo 50 zemalja KARE ima više od 200 salona, franšiza i „shop-in-shop“ trgovina
Srijeda
01.11.2017
KARE Design, njemački proizvođač dizajniranog namještaja, uz pomoć svojih franšiznih partnera širi mrežu u regiji. Nove trgovine nedavno su otvorene u Dubrovniku i Tirani.
 

Povodom otvorenja trgovine u Dubrovniku, jedan od osnivača tvrtke Peter Schonhöfen rekao je da su zadovoljni što je KARE konačno u tom gradu te da stanovnici te regije ne moraju više ići u Zagreb ili Italiju po njihov namještaj. Trgovina u Dubrovniku prostire se na 1.000 m2, a za poslovanje salona zadužena je tvrtka Meblo Trade, koja je i primatelj franšize ovog njemačkog branda.

KARE je već 35 godina lider u opremanju domova i poslovnih prostora, koji svojim kupcima nudi odličan, uvijek neuobičajen i nekonvencionalan namještaj, dizajniran za individualce. Kad smo moj poslovni partner Jürgen Reiter i ja kao studenti pokretali tvrtku 1981. godine, željeli smo izvanredan i zabavan dizajnerski namještaj ponuditi po prihvatljivim cijenama – izjavio je Schonhöfen prilikom otvorenja.

Osim u Dubrovniku, ovaj se namještaj može kupiti i u KARE salonima u Splitu i Zagrebu.

Od zemalja ove regije, KARE Design prisutan je u Srbiji, gdje je primatelj franšize tvrtka Studio 3 Kompresor, a početkom jeseni prva KARE trgovina otvorena je u Tirani, u Albaniji. Franšizni partner za tu zemlju je albanska obiteljska tvrtka, koja ima nekoliko trgovina u trgovačkim centrima u Albaniji.

Naš franšizni partner je, dakle, profesionalni maloprodavač, što daje i snagu našem brandu na tržištu – izjavio je Schonhöfen.

Trgovina je smještena na 900 kvadratinih metara, u poslovnom parku koji se nalazi na cesti između grada i zračne luke, dok je manji KARE butik smješten u samom centru Tirane.

KARE Design je franšiznu mrežu počeo širiti 1994. godine kada je otvorena prva franšizna trgovina namještaja u Beču. Danas, u gotovo 50 zemalja imaju više od 200 KARE salona, franšiza i „shop-in-shop“ trgovina.