Dobro došli u Prag

Na Sajmu franšiza u Pragu predstavit će se 30 franšiznih sustava
Petak
03.11.2017
Sajam franšiza je prilika da se oni koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla upoznaju s ponudom i mogućnostima franšiznog poslovanja. Priliku će imati već ovoga mjeseca – na Sajmu franšiza u Pragu.
 

Kao jedan od glavnih događaja Tjedna poduzetništva, u glavnom će se gradu Češke 15. studenog održati drugi Sajam franšiza ((Veletrh FRANCHISINGU). Zdanje Slovenskog doma i ove će godine ugostiti mnoge poznate svjetske brandove (McDonald’s, Century 21, Subwaya, RE/MAX, Helen Doron), ali i na desetke izvorno čeških brandova, koji će zainteresiranim posjetiteljima predstaviti svoje franšizne koncepte – ili bar dati ideje za početak poslovanja. Među izlagačima će biti i tvrtke Telepizza, Quickwash, SpeedQueen, Expense Reduction Analysts, koje traže nove franšizne partnere te tvrtke OK Point, Svet zdravlja ili Naturhouse, koje već godinama, s velikim uspjehom, razvijaju franšiznu mrežu na tržištu Češke i Slovačke.

Kako prepoznati pouzdane davatelje franšize? Kako odabrati odgovarajući franšizni koncept te na što treba obratiti posebnu pozornost prije potpisivanja ugovora? Odgovore na ova pitanja, posjetitelji sajma moći će dobiti na seminarima i radionicama iz pratećeg programa. Predavanja će održavati franšizni stručnjaci, a bit će pokrivena većina aspekata franšiznog poslovanja – od pravnih pitanja do ustrojstva tvrtke koja planira razvijati i prodavati franšize. Predstavnici uspješnih sustava poput McDonald’sa, Sveta zdravlja, RE/MAX-a, podijelit će svoja iskustva u panel diskusiji o praktičnim mogućnostima franšizinga.

IMG:9395:

Sajam je prilika da davatelji franšiza na najbolji način predstave svoje koncepte potencijalnim partnerima, objasne im što sve podrazumijeva franšizna suradnja. Neposredan susret te otvoren razgovor dvije strane čine sajam idealnim mjestom za upoznavanje i početak suradnje.

Istodobno, na sajmu će se održati i Konferencija o master franšizi, gdje će se, kako to sam naziv sugerira, predstaviti ekskluzivni inozemni sustavi koji u ovom trenutku nude master franšize za tržišta Češke i Slovačke. Među njima su i IDdesign (trgovina namještaja u skandinavskom stilu), NHance (američki koncept za čišćenje drvenih površina), Institute of Microtraining (austrijski koncept za unapređenje menadžerskih vještina), Tiroler (dućan tirolskih delicija) te Marco Aldany (španjolski lanac kozmetičkih i frizerskih salona, jedan od najvećih ove vrste na svijetu).

Sajam franšiza i Konferencija o master franšizi glavni su događaji češkog Tjedna poduzetništva, jednog od najznačajnijih poslovnih događaja, koji godišnje posjeti više od 2.000 ljudi. Ovaj događaj, sada već peti put, u Češkoj organizira European Leadership & Academic Institute (ELAI), a sve to u sklopu Globalnog tjedna poduzetništva (Global Entrepreneurship Week), koji podupiru i mnoga poznata lica poput Baracka Obame, princa Charlesa te Richarda Bransona.

U okviru glavnog programa Tjedna poduzetništva, predavanja će održati iskusni poduzetnici i menadžeri, pa će o svojim poslovnim iskustvima govoriti i menadžer PayPala za Sjevernu i Centralnu Europu, direktor Y SOFT-a te američki poduzetnik Chris Kelsey, koji je svoj prvi uspješni start-up započeo u dobi od 17 godina.

Glavni organizator Sajma franšiza u Pragu je međunarodna konzultantska tvrtka PROFIT system, specijalizirana za savjetovanje u području franšiznog poslovanja, izdavač nekoliko franšiznih časopisa te portala, uključujući i Franchising.hr.

Ulaznice za sajam mogu se kupiti na licu mjesta, po cijeni od 100 CZK + PDV (121 CZK). Ulaznica vrijedi za sajam franšiza, predavanja unutar Škole franšizinga, sudjelovanje na seminarima iz glavnog programa Tjedna poduzetništva.