Naučiti nešto novo:
Svaka tri mjeseca Suhi by A’s organizira okupljanje primatelja franšize s timom iz Amerike
Srijeda
28.02.2018
Okupljanja na kojima primatelji franšize imaju priliku razmijeniti iskustva, raspravljati o problemima ili novim idejama jest dobra praksa franšiznog odnosa. Suhi by A’s upravo daje takav primjer.
 

Sushi by A’s franšizni je koncept iz SAD-a, koji od 2014. posluje i na teritoriju Hrvatske i Slovenije, a podrazumijeva pripremu te prodaju sushija unutar trgovinskih objekata. Primatelj franšize za spomenuta tržišta je Grupo Ohana, koja je na taj način omogućila ljubiteljima ovog specijaliteta s Dalekog istoka da ga kupuju i jedu mimo restorana. Maloprodajnu mrežu za sada razvijaju unutar Špara i Konzuma, kroz franšizni model poslovanja (davanjem single unit franšize). Tako, u Hrvatskoj i Sloveniji, trenutačno posluje 13 primatelja Suhi by A’s franšize, koji upravljaju s dva ili tri prodajna mjesta.

Budući da je, kako kažu u tvrtki Ohana, učenje pripreme sushija samo 50 odsto posla kada je riječ o franšiznom poslovanju, za svoje primatelje organiziraju redovite sastanke. To, zapravo, jest oblik stalne potpore davatelja franšize kojom se poslovanje unapređuje, a suradnja i povjerenje jačaju.

Nedavno je jedno takvo okupljanje održano u Zagrebu na kojem je, uz primatelje franšize, sudjelovao i vlasnik koncepta Sushi by A’s iz SAD-a Ante Obuljen sa svojim timom.

Svaka tri mjeseca organiziramo druženje primatelja franšize s vlasnikom koncepta i njegovim timom iz Amerike. Na prezentacijama i sastanku sa svim sushi chiefovima razgovara se o daljnjim koracima u unapređenju posla, usavršavanju ne samo pripreme sushija, već i poslovnog dijela cijele priče – kaže Danijel Grlić, direktor Grupo Ohana, zadužen za Hrvatsku i Sloveniju i glavni menadžer za cijelu Europu.

Prema riječima Grlića, na tim sastancima prezentiraju se novi proizvodi koji se uvode na tržište, ali razgovara i o različitim prodajnim aktivnostima.

Tako, na primjer, odnedavno imamo organiziranu promo prodaju svake srijede na nivou cijele Hrvatske, što je novina koju smo na sastanku predstavili našim primateljima franšize – objašnjava Grlić.

Na posljednje održanom okupljanju krajem veljače ove godine nagrađen je i primatelj koji je ostvario najveći rast prodaje u 2017. godini, a predstavljeni su i rezultati poslovanja u protekle dvije godine i plan poslovanja za ovu godinu. – Znamo da su svi primatelji franšize neovisna pravna lica, no mi smo ipak dio jednog tima i radimo skupa. Zato se redovito okupljamo, razmenjujemo iskustva, razgovaramo o problemima, novim idejama, recepturama. Kroz službeni i neslužbeni dio sastanka razvijamo zajedničku viziju tima kao cjeline – kaže Grlić.

Foto: Sushi by A’s

Kako je već spomenuto, u temelju ovog franšiznog sustava je priprema i prodaja sushi proizvoda i to u unutar trgovinskih lanaca. Naime, u okviru odabranih trgovina postavljaju se rashladne vitrine Sushi by A’s, u kojima se sushi prezentira i prodaje. Za sada, suradnja je uspostavljena s Konzumom i Sparom. Partnerstvo s trgovinskim lancima osigurava davatelj franšize Grupo Ohana, a mreža se dalje razvija pronalaženjem pojedinačnih franšiznih partnera. Davatelj franšize, međutim, obezbjeđuje i svu ostalu opremu potrebnu za rad – rashladne vitrine, radne ploče, skladišni prostor... Prodaja se obavlja preko blagajni trgovniskih lanaca, što znači da primatelj franšize ne mora imati ni fiskalnu blagajnu. Za redovito snabdjevanje svim potrebnim sastojcima zadužen je također davatelj franšize. Zbog svega spomenutog, kažu u tvrtki, franšizni koncept Sushi by A’s izdvaja se kao izuzetno povoljna poslovna prilika, koja od primatelja franšize ne zahtijeva ni mnogo brige po pitanju lokacije niti preterano velika ulaganja.


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013