Put do zajedničke vizije

Svaka tri mjeseca Suhi by A’s organizira okupljanje primatelja franšize s timom iz Amerike
Sushi by A’s franšizni je koncept iz SAD-a, koji od 2014. posluje i na teritoriju Hrvatske i Slovenije, a podrazumijeva pripremu te prodaju sushija unutar trgovinskih objekata. Primatelj franšize za spomenuta tržišta je Grupo Ohana, koja je na taj način omogućila ljubiteljima ovog specijaliteta s Dalekog istoka da ga kupuju i jedu mimo restorana. Maloprodajnu mrežu za sada razvijaju unutar Špara i Konzuma, kroz franšizni model poslovanja (davanjem single unit franšize). Tako, u Hrvatskoj i Sloveniji, trenutačno posluje 13 primatelja Suhi by A’s franšize, koji upravljaju s dva ili tri prodajna mjesta.
Budući da je, kako kažu u tvrtki Ohana, učenje pripreme sushija samo 50 odsto posla kada je riječ o franšiznom poslovanju, za svoje primatelje organiziraju redovite sastanke. To, zapravo, jest oblik stalne potpore davatelja franšize kojom se poslovanje unapređuje, a suradnja i povjerenje jačaju.
Nedavno je jedno takvo okupljanje održano u Zagrebu na kojem je, uz primatelje franšize, sudjelovao i vlasnik koncepta Sushi by A’s iz SAD-a Ante Obuljen sa svojim timom.
– Svaka tri mjeseca organiziramo druženje primatelja franšize s vlasnikom koncepta i njegovim timom iz Amerike. Na prezentacijama i sastanku sa svim sushi chiefovima razgovara se o daljnjim koracima u unapređenju posla, usavršavanju ne samo pripreme sushija, već i poslovnog dijela cijele priče – kaže Danijel Grlić, direktor Grupo Ohana, zadužen za Hrvatsku i Sloveniju i glavni menadžer za cijelu Europu.
Prema riječima Grlića, na tim sastancima prezentiraju se novi proizvodi koji se uvode na tržište, ali razgovara i o različitim prodajnim aktivnostima.
– Tako, na primjer, odnedavno imamo organiziranu promo prodaju svake srijede na nivou cijele Hrvatske, što je novina koju smo na sastanku predstavili našim primateljima franšize – objašnjava Grlić.
Na posljednje održanom okupljanju krajem veljače ove godine nagrađen je i primatelj koji je ostvario najveći rast prodaje u 2017. godini, a predstavljeni su i rezultati poslovanja u protekle dvije godine i plan poslovanja za ovu godinu. – Znamo da su svi primatelji franšize neovisna pravna lica, no mi smo ipak dio jednog tima i radimo skupa. Zato se redovito okupljamo, razmenjujemo iskustva, razgovaramo o problemima, novim idejama, recepturama. Kroz službeni i neslužbeni dio sastanka razvijamo zajedničku viziju tima kao cjeline – kaže Grlić.
Foto: Sushi by A’s
Kako je već spomenuto, u temelju ovog franšiznog sustava je priprema i prodaja sushi proizvoda i to u unutar trgovinskih lanaca. Naime, u okviru odabranih trgovina postavljaju se rashladne vitrine Sushi by A’s, u kojima se sushi prezentira i prodaje. Za sada, suradnja je uspostavljena s Konzumom i Sparom. Partnerstvo s trgovinskim lancima osigurava davatelj franšize Grupo Ohana, a mreža se dalje razvija pronalaženjem pojedinačnih franšiznih partnera. Davatelj franšize, međutim, obezbjeđuje i svu ostalu opremu potrebnu za rad – rashladne vitrine, radne ploče, skladišni prostor... Prodaja se obavlja preko blagajni trgovniskih lanaca, što znači da primatelj franšize ne mora imati ni fiskalnu blagajnu. Za redovito snabdjevanje svim potrebnim sastojcima zadužen je također davatelj franšize. Zbog svega spomenutog, kažu u tvrtki, franšizni koncept Sushi by A’s izdvaja se kao izuzetno povoljna poslovna prilika, koja od primatelja franšize ne zahtijeva ni mnogo brige po pitanju lokacije niti preterano velika ulaganja.
pročitajte članke

Originalni koncept usluge po kojoj se prepoznaju restorani EasyBeer i EasyWine posebno je zanimljiv gostima, a njihova profitabilnost, pak, poduzetnicima koji su zainteresirani za franšizu.
Sushi by A's, franšizni koncept koji se temelji na pripremi i prodaji sushija u okviru trgovačkih lanaca, proširio je mrežu u Hrvatskoj i Sloveniji te najavljuje ulazak na nova tržišta.
Sushi by A's, koncept koji se temelji na pripremi te prodaji sushija unutar trgovina, proširio je franšiznu mrežu u Hrvatskoj i Sloveniji.
Ivan Ivanišević oduvijek je sanjao započeti vlastiti posao, ali i biti kuhar. S franšizom Sushi by A's – ostvario je oba sna.
Sushi by A’s, franšizni koncept iz SAD-a, koji podrazumijeva pripremu te prodaju sushija unutar trgovačkih objekata, dostupan je zainteresiranim poduzetnicima iz Hrvatske i Slovenije.
Najčitanije

Franšizing je način na koji vlastiti posao možete voditi pod dobro poznatim brendom! Koristi se i od strane nekih od najvećih svijetskih brendova. Stoga - pokušajmo objasniti što je to franšizno poslovanje!
Cbweed, talijanski proizvođač i distributer proizvoda na bazi konoplje, širi poslovanje kroz franšizu i zainteresiran je razviti prodajnu mrežu širom Europe.
ProfitApp International, vlasnik istoimene aplikacije koja se temelji na programu lojalnosti, povezujući tvrtke iz različitih industrija i kupce, prva je crnogorska franšiza koja je započela širenje u regiji.
Carwiz, hrvatski franšizni rent-a-car sustav, nastavlja širenje mreže na nekoliko kontinenata. Otkrili su nam kako je uređen franšizni sustav te što je potrebno ako krećete „u pohod“ na tržišta svijeta.
Broj franšiza na tržištu polako, ali postojano raste. Ključno je pitanje kako odabrati pravu, a dobre savjete daje Marek Halfar, regionalni direktor konzultantske tvrtke PROFIT system Češka
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...
Fetućinima do slave
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?