U Varšavu po franšizu i savjet

Sajam franšiza u Varšavi / Posjetitelji sajma uglavnom su poduzetnici, investitori i vlasnici malih i srednjih poduzeća koji su zainteresirani za kupnju franšize
Ponedjeljak
09.09.2019
Sajam franšiza u Varšavi najveći je i najvažniji franšizni događaj u Središnjoj i Istočnoj Europi te predstavlja idealnu priliku za upoznavanje s ovim modelom poslovanja, uvjetima i ponudom na tržištu franšiza.
 

Iako se primarno obraća domaćim tvrtkama, Sajam franšiza u Varšavi nije rezeviran samo za izvorno poljske franšizne sustave. Sajam je već godinama otvoren za franšizne koncepte i brandove iz drugih zemalja svijeta – naročito za sustave koji imaju ambiciju pronaći primatelje franšize u Poljskoj te na taj način razviti biznis na tom tržištu. I ove godine, najavljuju organizatori, od 17. do 19. listopada u Palači znanosti i kulture predstavit će se više od 200 franšiznih brandova.

Ni posjetitelji sajma nisu više isklučivo iz Poljske – organizatori potvrđuju da svake godine raste broj zainterisiranih iz inozemstva. Ipak, bez obzira na zemlju iz koje dolaze, iskustvo ili ambicije, posjetitelji sajma uglavnom dolaze s istom svrhom  upoznati se s ponudom i uvjetima kupnje franšize. Zbog toga je među posjetiteljima veliki broj investitora, samostalnih poduzetnika, vlasnika malih i srednjih poduzeća, kao i zaposlenih ljudi koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla kupnjom franšize. Očekuje se da će ovogodišnji sajam privući oko 7.000 ljudi. – Sajam franšiza je događaj koji se ne smije propustiti ako tražite franšizne partnere. Dobro je sudjelovati ako se želite i dobro pozicionirati te održati dobar image na franšiznom tržištu – kaže jedan od izlagača.

Sajam, osim toga, ne posjećuju samo poduzetnici koji već imaju iskustva s franšizingom, već i početnici koji se tek žele upoznati sa ovim vidom poslovanja. Stoga se u sklopu sajma organiziraja niz radionica i konferencija o franšizingu. Stručnjaci iz ove oblasti će svojim savjetima pomoći svim zainteresiranim posjetiteljima – od toga kako da odaberu pravu poslovnu ideju, do toga kako da utvrde i provjere što davatelj franšize zaista nudi.

Gastronomske su franšize, tradicionalno, najzastupljenije na sajmu, a veliku pozornost privlače i trgovački lanci, specijalizirane trgovine, franšize iz financijskog sektora, nekretnina i edukacije. Konačan popis izlagača bit će poznat tek u listopadu, a tko je do sada potvrdio sudjelovanje na sajmu franšiza u Varšavi, može se pratiti na sljedećoj stranici: Franchise Expo Warsaw.

Glavni organizator sajma jest PROFIT system, najveća konzultantska kuća u oblasti franšizinga u Središnjoj i Istočnoj Europi, izdavač nekoliko franšiznih časopisa i portala, među kojima je i Franchising.hr.


Tri dana za franšizing / Sajam franšiza u Varšavi trajat će od 17. do 19. listopada 2019.