U Varšavu po franšizu i savjet

Sajam franšiza u Varšava / Posjetitelji sajma uglavnom su poduzetnici i vlasnici malih i srednjih poduzeća koji su zainteresirani za kupnju franšize
Ponedjeljak
23.07.2018
Sajam franšiza u Varšavi najveći je i najvažniji franšizni događaj u Središnjoj i Istočnoj Europi te predstavlja idealnu priliku za uspostavljanje kontakta i pronalaženje poslovnih partnera.
 

To, međutim, ne vrijedi samo za izvorno poljske franšizne sustave, koji su, prirodno, i najzastupljeniji na sajmu, već i za franšizne koncepte i brandove iz drugih zemalja svijeta, koji imaju ambiciju pronaći primatelje franšize u Poljskoj i na taj način razviti biznis na tom tržištu. Ove godine, kako organizatori najavljuju, od 18. do 20. listopada u Palači znanosti i kulture predstavit će se više od 200 franšiznih brandova.

Posjetitelji sajma uglavnom su poduzetnici i vlasnici malih i srednjih poduzeća koji su zainteresirani za kupnju franšize. Očekuje se da će ovogodišnji sajam privući oko 7.000 posjetitelja, potencijalnih primatelja franšize. – Sajam franšiza je događaj koji se ne smije propustiti ako tražite franšizne partnere. Dobro je sudjelovati ako se želite i dobro pozicionirati te održati dobar image na franšiznom tržištu – kaže jedan od prošlogodišnjih izlagača.

Sajam, međutim, ne posjećuju samo poduzetnici koji već imaju iskustva s franšizingom, već i početnici koji se tek žele upoznati sa ovim vidom poslovanja. Stoga se u sklopu sajma organiziraja niz radionica i konferencija o franšizingu. Stručnjaci iz ove oblasti će svojim savjetima pomoći svim zainteresiranim posjetiteljima – od toga kako da odaberu pravu poslovnu ideju, do toga kako da utvrde i provjere što davatelj franšize zaista nudi.

Gastronomske su franšize, tradicionalno, najzastupljenije na sajmu, a veliku pozornost privlače i trgovački lanci, specijalizirane trgovine, franšize iz financijskog sektora, nekretnina i edukacije. Konačan popis izlagača bit će poznat tek u listopadu, a tko je do sada potvrdio sudjelovanje na sajmu franšiza u Varšavi, može se pratiti na sljedećoj stranici: Franchise Expo Warsaw.

Glavni organizator sajma jest PROFIT system, najveća konzultantska kuća u oblasti franšizinga u Središnjoj i Istočnoj Europi, izdavač nekoliko franšiznih časopisa i portala, među kojima je i Franchising.hr.


Tri dana za franšizing / Sajam franšiza u Varšavi trajat će od 18. do 20. listopada 2018.