Novi partneri i nove šanse
Iz tvrtke Sushi by A's za Franchising portale potvrđuju da su uspostavili suradnju s novim partnerima. Tako su u Rijeci i Zagrebu otvorena po dva franšizna prodajna mjesta, dok su u Zadru otvorena četiri. – Sezonu smo uspješno odradili i od jeseni intenzivno tražimo partnere za Dubrovnik, Šibenik, Makarsku, kao i za Split, gdje već imamo franšizna prodajna mjesta, ali želimo otvoriti nova – kaže Meri Bedalov Smoje, supervizor za regiju Dalmacija franšiznog sustava Sushi by A's.
Sushi by A's povećao je također broj franšiznih objekata u Sloveniji – otvorena su dva prodajna mjesta u trgovinama Interspar. – Trenutačno smo fokusirani na traženje partnera za Mercatorove trgovine – kaže Meri Bedalov Smoje, dodajući kako je iza njih uspješna sezona s dobrim prodajnim rezultatima.
Ona ističe i da sve svoje chefove "sushi kuhinja" dobro obuče prije otvaranja prodajnog mjesta, ali da je njihova edukacija konstantna te da svaka tri mjeseca imaju dodatne edukacije sa stručnjacima iz SAD-a, gdje je i nastao ovaj franšizni koncept. Zanimljivo je da se kontrola čitavog franšiznog sustava odvija uz pomoć specijalne aplikacije te da se sa svih prodajnih mjesta šalju slike vitrina, i to u 7h, prije otvaranja trgvoine, u 11h nakon punjenja te u 16h kako bi se vidjelo stanje u popodnevnim satima. – Izvještaji su svakodnevno kako na stolu naših domaćih supervizora, tako i na stolu američkih menadžera, koji prate i prodaju i vizualni identitet same vitrine. Ovo je važno istaknuti kako bi budući partneri znali da nisu prepušteni sami sebi. Kroz dnevne izvještaje pratimo njihov rad, upozoravamo na eventualne pogreške te zajednički pronalazimo načine unapređenja prodaje ukoliko je to potrebno – objašnjava Meri Bedalov Smoje.
Također je važno, kaže ona, razumjeti da svi rade u zajedničkom interesu, od primatelja franšize do menadžera na vrhu „piramide“ franšiznog sustava. – Cilj je svima isti – podizanje prodaje kako bi svi u lancu bili zadovoljni. Ako je primatelj franšize, koji je prva karika u lancu, zadovoljan, onda su i svi drugi zadovoljni. Zato smo im mi na usluzu – ističe Bedalov Smoje.
Sushi by A’s je franšizni koncept iz SAD-a, koji od 2014. posluje i u Hrvatskoj i Sloveniji, a primatelj franšize za pomenuta tržišta je Grupo Ohana.
pročitajte članke
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
/14.07.2023
Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije
Jeste li za vending biznis?
/19.10.2018
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Poslovni model jednog od najuspješnijih franšiznih sustava temelji se na nekoliko jednostavnih načela. Što je utjecalo na globalni uspjeh McDonald’sa?
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?