Povratak velikog branda

RE/MAX
RE/MAX / Prema ovogodišnjoj Listi TOP 500 franšiza, koju objavljuje magazin Entrepreneur, RE/MAX je među deset najuspješnijih američkih franšiznih sustava
Srijeda
24.10.2018
Jedna od najvećih franšizinih agencija za promet nekretninama u svijetu, američki RE/MAX, započeo je nedavno poslovanje u Srbiji, a cilj je da se mreža poslovnica na ovom tržištu proširi i kroz pojedinačne franšize.
 

O veličini franšiznog sustava RE/MAX, koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, govori podatak da mreža broji 7.900 agencija za promet nekretninama diljem svijeta. Sada je na toj karti ponovno i Srbija, a primatelj master franšize je srbijanska tvrtka Rebeo.

– Bili smo u pregovorima s tvrtkom RE/MAX od 2017. godine kada smo se upoznali sa predstavnicima tog franšiznog sustava. Oni su htjeli pokriti i tržište Srbije, jedno od rijetkih na kojem nisu bili prisutni kada je riječ o Europi. S druge strane, naš je motiv bio razviti novi biznis uz pomoć snažnog globalog branda. Mislim da je zadovoljstvo obostrano te da će suradnja biti uspješna – kaže Miloš Mavrić iz tvrtke Rebeo.

On ističe da je njihov glavni cilj proširiti franšiznu mrežu u Srbiji, tako da svatko tko se bavi prometom nekretnina ili se pak želi okušati u tom poslu, jeste potencijalni primatelj franšize. – RE/MAX je najprepoznatljiviji brand u svijetu nekretnina. Brand omogućuje pristup mreži od preko 123.000 agenata u više od 100 zemalja širom svijeta. Osim toga, davatelj franšize pruža stalnu potporu. Sve zajedno, primatelji franšize i njihovi agenti dobivaju veće mogućnosti za razvoj posla, a ustrojen sustav koji ima dugogodišnju tradiciju za posljedicu ima i zadovoljnog klijenta. Zadovoljni klijent je pak ključ uspješnog poslovanja, pa veliku pozornost pridajemo upravo segmentu odnosa s klijentima tijekom obuke primatelja franšize. Vrlo je važno da imamo profesionalne agente – objašnjava Mavrić. 

On kaže da je njihov cilj poslovati sukladno srbijanskom Zakonu o prometu nekretnina, ali i pridonijeti poboljšanju tog zakona.  Opći je dojam da tržište nekretnina u Srbiji nije dovoljno regulirano. Zato nastojimo ustrojiti što više detalja kroz naš sustav kako bismo imali zadovoljnog klijenta, a naš klijent može postati svatko tko želi kupiti, prodati, iznajmiti ili iznajmiti nekretninu – kaže Mavrić.

RE/MAX je osnovan 1973. godine, a franšiza se počela razvijati dvije godine kasnije. Sjedište se nalazi u Denveru, Colorado.


Popularno na forumu