Na proljeće – u Katowice

Pronađi biznis za sebe / 29. i 30. ožujka 2019. održat će se četvrti Regionalni sajam franšiza u Katowicama u Poljskoj
Utorak
04.12.2018
Krajem ožujka, u Katowicama u Poljskoj održat će se četvrti Regionalni sajam franšiza "Ideje za biznis".
 

Tradicionalno, krajem ožujka, Katowice na jugu Poljske postaju "centar franšiznog zbivanja"  i ovoga puta, četvrtu godinu zaredom, Regionalni sajam franšiza održat će se u Međunarodnom kongresnom centru, a vrata sajma bit će otvorena 29. i 30. ožujka.

Pored velikog Sajma franšiza u Varšavi, koji se održava u listopadu, sajam u Katowicama jedan je od najvažnijih događaja posvećenih franšiznom poslovanju u regiji Središnje i Istočne Europe  i po broju izlagača i po broju posjetitelja. Iako u samom gradu živi oko 310.000 stanovnika, Katowicama gravitira oko 3,5 milijuna ljudi, tako da se svake godine na sajmu pojave i posjetitelji iz susjednih gradova (Wroclaw, Krakow, Rzeszow, Kielc, Lodz). Za oko 75 domaćih i međunarodnih izlagača (davatelja franšize), koliko ih se uobičajeno predstavi na sajmu, ovo je svakako značajan podatak.

– S točke gledišta davatelja franšize, izuzetno je važno "precizno" odabati budućeg primatelja franšize. Mi smo primijetili da na sajam u Katowice ne dolaze "slučajni prolaznici", već vrlo ozbiljni kandidati koji su zainteresirani za suradnju, koji žele kupiti franšizu te tako pokrenuti vlastiti biznis  podijelila je svoje iskustvo Monika Dąbrowska, predsjednica Poljske franšizne organizacije i direktorica McDonald'sa u Poljskoj.

Tijekom dva dana sajma bit će organizirani i obrazovni forumi, koje će voditi uspješni poduzetnici i stručnjaci iz Poljske franšizne organizacije. Budući primatelji franšize moći će naučiti što sve podrazumijeva franšizna suradnja, koji su ključni elementi ugovora o franšizi, kako se pravi biznis plan. Sve to, kako bi bili spremni donijeti možda i najvažniju odluku u životu.

Organizator Regionalnog sajma franšiza "Ideje za biznis" je tvrtka PROFIT system, koja već 16 godina organizira i sajam franšiza u Varšavi, jedan od najvećih sajmova ove vrste u Europi, najveći u Središnjoj i Istočnoj Europi.