Bliži se sajam u Katowicama

Katowice kao centar franšiznog zbivanja / Regionalni sajam franšiza održat će se u Međunarodnom kongresnom centru, a vrata sajma bit će otvorena 29. i 30. ožujka
Ponedjeljak
11.03.2019
Četvrti Regionalni sajam franšiza „Ideje za biznis“ održat će se 29. i 30. ožujka u Katowicama u Poljskoj.
 

Pored velikog Sajma franšiza u Varšavi, koji se tradicionalno održava u listopadu, sajam u Katowicama jedan je od najvažnijih događaja posvećenih franšiznom poslovanju u regiji Centralne i Istočne Europe  i po broju izlagača i po broju posjetitelja. Organizatori najavljuju da će se ove godine predstaviti oko 75 domaćih i međunarodnih izlagača (davatelja franšize), a sajam bi, prema procjenama, trebalo da posjeti i više od 3.000 ljudi – potencijalnih primatelja franšize, investitora, vlasnika malih i srednjih biznisa koji tek razmišljaju o razvoju franšize.

Iako u Katowicama živi oko 310.000 stanovnika, ovom gradu na jugu Poljske gravitira oko 3,5 milijuna ljudi, tako da se svake godine na sajmu pojave i posjetitelji iz susjednih gradova Wroclawa, Krakowa, Rzeszowa, Kielca, Lodza. – Šleska je vrlo atraktivna regija za nas, gdje namjeravamo povećati broj trgovina. Iskoristit ćemo sajam u Katowicama i predstaviti našu ponudu ljudima koje žele pristupiti trgovačkom lancu Žabka, a zainteresirani za franšizu mogu dobiti odgovore na sva pitanja na licu mjesta  kaže Sebastian Bielawski, direktor Odjela za razvoj i podršku primateljima franšize u tvrtki Žabka Polska.

Marcin Olesiak, predsjednik Uprave tvrtke Sweet Gallery, vlasnika nekoliko gastronomskih brandova, također ukazuje na prednosti ovog sajma.  Razvili smo mrežu za sve naše franšizne koncepte u cijeloj Poljskoj, ali i na inozemnim tržištima. Katowice su vrlo atraktivna i poznata destinacija, gdje se lako stiže iz cijele Poljske, ali i iz Češke, Slovačke i Njemačke. U pravilu, posjetitelji sajma franšiza su uvijek vrlo zainteresirani za gastronomske brandove te ćemo još jednom predstaviti naše koncepte  kaže Olesiak.

Među izlagačima će ove godine biti i McDonald's, Carrefour, Bank PKO BP, Bank Ochrony Środowiska, Helen Doron, Metrohouse, Biesiadowo, Coffeloffee, Cote Azur, Crazy Piramid Pizza, Lodolandia, Kontigo, Konica Minolta MBR, Magic School, Northgate Logistic, Western Chicken, Western Tortilla, Stava, Tairoll, Toy Planet i drugi.

Tijekom dva dana sajma bit će organizirani i edukativni forumi koje će voditi uspješni poduzetnici i stručnjaci iz Poljske franšizne organizacije. Budući korisnici franšize će moći saznati što znači franšizna suradnja, koji su ključni elementi ugovora o franšizi, kako napraviti poslovni plan.

Organizator sajma franšiza „Ideje za biznis“ je tvrtka PROFIT system, koja organizira i sajam franšiza u Varšavi (Franchise EXPO), jedan od najvećih sajmova ove vrste u Europi, najveći u Centralnoj i Istočnoj Europi.

Regionalni sajam franšiza „Ideje za biznis“ 

29. i 30. ožujka 2019.
Međunarodni kongresni centar u Katowicama, Poljska
Radno vrijeme:
Petak, 29. ožujka, 9:00-17:00
Subota, 30. ožujka, 9:00-15:00

Cijena ulaznice: 10 zlota (2,3 eura)


Po mjeri poduzetnika / Poduzetnici koji žele kupiti franšizu, te na taj način pokrenuti vlastiti posao, moći će direktno razgovarati s predstavnicima franšiznih sustava o uslovima suradnje