Osigurani porodični biznis

Austrijska osiguravajuća kuća UNIQA očekuje otvaranje još dvije agencije u Srbiji pod vlastitom franšizom do kraja godine
Ponedjeljak
08.10.2012
Novosadska Agencija G postala je proletos prva agencija u franšiznom (partnerskom) sistemu austrijske osiguravajuće kuće UNIQA u Srbiji. Nakon uspešnog starta, sledi nastavak širenja sistema
 

Tvrtka "Agencija G" u vlasništvu Save Mihajlovića, poduzetnika s desetogodišnjim iskustvom u oblasti osiguranja, je u travnju ove godine postala prva agencija ekskluzivni prodavatelj svih proizvoda UNIQA osiguranja. Mihajlović je kod UNIQA prethodno osigurao oko 3.000 klijenata, a zatim svoju dodatnu poslovnu šansu video i prepoznao kroz sopstevni biznis u franšiznom obliku - kroz poslovanje kao agencija dio partnerskog sustava UNIQA.

Potaknuta ovim primjerom UNIQA će nastaviti motivirati svoje najbolje agente da otvaraju agencije - partnerske tvrtke pod franšizom UNIQA, čime će i sama osigurati veću i kvalitetniju pokrivenost tržišta osiguranja. U austrijskoj kompaniji smatraju da su franšize najbolji način da se povežu osobna inicijativa odnosno poduzetništvo, obiteljski posao i internacionalna kompanija. Po najavama iz kompanije, ukoliko se ostvare sve pravne pretpostavke, još dvije agencije odnosno prodajna mjesta u partnerskom sistemu UNIQA će do kraja godine biti otvorena na teritoriju Srbije.

UNIQA ima svoju prodajnu mrežu u 21 zemlji, a premija na razini Grupe je 6,2 milijarde eura. U Europi ima 16,5 milijuna zaključenih polisa i 7,5 milijuna osiguranika.

UNIQA je poslovanje u Srbiji formalno započela 7. studenog 2006. osnivajući dvije tvrtke - UNIQA životno osiguranje dd koja se bavi poslovima životnog osiguranja i UNIQA neživotno osiguranje ado Na taj način UNIQA je prva u Srbiji ušla u završnu fazu podjele poslova životnog i neživotnog osiguranja, sukladno propisima Narodne banke Srbije.
U 2011. UNIQA je u Srbiji dostigla ukupnu bruto premiju od 3,82 milijarde dinara, uz ostvareni rast od 10,06 posto u odnosu na prethodnu godinu.

U Srbiji trenutno posluje kroz 32 vlastite i 1 partnersku (agenciju) poslovne jedinice.


/1/
vidite više