Forum o franšizingu u Zagrebu

Zašto franšizing?
Zašto franšizing? / Teme o kojima će govoriti na Forumu usmjerene su na franšizni poslovni model kao zamašnjak razvoja gospodarstva i novog zapošljavanja
Četvrtak
03.10.2019
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Zajednice franšiznog poslovanja HGK, u Zagrebu će 15. listopada biti organiziran Forum franšiza 2019.
 

U Kongresnom centru FORUM Zagreb, na adresi Radnička cesta 50, u utorak 15. listopada održat će se Forum franšiza 2019. Hrvatska gospodarska komora i njena Zajednica franšiznog poslovanja HGK organiziraju ovaj Forum s namjerom okupljanja tvrtki koje na hrvatskom tržištu posluju po principu franšiznog modela poslovanja u različitim granama gospodarstva (trgovina, posredovanje u prometu nekretninama, marketing, turizam, proizvodnja, financijski sektor, uslužne djelatnosti i ostali).

Glavni cilj Foruma je usmjeren na edukaciju o ulozi franšiznog poslovnog modela kao pokretača razvoja gospodarstva i potencijala za poticanje novog zapošljavanja, navodi se u službenom priopćenju.

​Sudionici programa ovoga Foruma su predstavnici gospodarstvenika koji su se etablirali u franšiznom poslovanju na hrvatskom i globalnom tržištu, predstavnici stručnjaka iz područja intelektualnog vlasništva, naknada šteta kod povreda intelektualnog vlasništva te stručnjaci za područje franšiznih ugovora uz potporne institucije: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Hrvatska poštanska banka i Hrvatska banka za obnovu i razvoj. 

Forum je, kako ističe organizator, edukacija namijenjena kako poduzetnicima početnicima i tvrtkama u razvoju, tako i etabliranim franšizerima kako bi pomoću korisnih informacija o uspostavi franšiznog sustava, kreiranju odgovarajućih ključnih ugovornih obveza, primjeni najbolje poslovne prakse, važnosti intelektualnog vlasništva i naknadama šteta kod njegove povrede, donijeli odluku o franšiziranju svog poslovnog modela – postali potencijalni davatelji franšize ili potencijalni primatelji franšize.

Edukacija je namijenjena i odvjetnicima koji rade na franšiznim ugovorima, financijskim institucijama kako bi se stvorili uvjeti za povoljne kreditne linije za franšizno poslovanje te poslovnim savjetnicima i predstavnicima potpornih institucija kao i tijelima nadležnima za poticajno uređenje uvjeta na tržištu koji se tiču ovog poslovnog modela.

Pokrovitelji i partneri ovogodišnjeg Foruma franšiza 2019. su: Hrvatska udruga za franšizno poslovanje, Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR), Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO).

Očekuje se nazočnost od oko 200 sudionika iz redova gospodarstvenika koji se bave franšiznim modelom poslovanja (davatelji i primatelji franšize), predstavnika pravnih stručnjaka i akademske zajednice te potencijalnih korisnika mjera HZZ-a za samozapošljavanje iz područja franšiznog modela poslovanja.

Kotizacija za navedeni forum se ne naplaćuje.

Neki od sudionika i tema Foruma franšiza 2019:

  • Što trebate znati o franšizama prije nego postanete franšizer – Andrija Čolak
  • Kako postaviti franšizni sistem – Ljiljana Kukec
  • Što brand treba imati da bi se plasirao na internanacionalnom tržištu – Joel Silverstein
  • Važnost intelektualnog vlasništva u franšiznom poslovanju i povrede na tržištu – dr. sc. Romana Matanovac Vučković
  • Važnost intelektualnog vlasništva u franšiznom poslovanju i povrede na tržištu – doc. dr. sc. Hedda Martina Šola
  • Ugovor kao temelj svake franšize – mr.sc.Mladen Vukmir