Prilika za domaće franšize i u Parizu

Franchise Expo Paris / Od 22. do 25. ožujka 2020. u Parizu se održava 38. Međunarodni sajam franšiza
Ponedjeljak
27.01.2020
Bliži se najveći europski sajam franšiza – Franchise Expo Paris. Organizatori ove godine pripremaju poseban paviljon za koncepte iz Središnje i Istočne Europe. Prilika se nudi i franšiznim sustavima iz ove regije.
 

Ovogodišnje izdanje sajma franšiza u Parizu, 38. po redu, održat će se od 22. do 25. ožujka u kompleksu Porte de Versailles. ​​Očekuje se više od 36.000 posjetitelja, ne samo iz Francuske. Sajam, naime, svake godine posjeti na tisuće poduzetnika iz inozemstva, posebno onih koji su zainteresirani za kupnju master franšize. Upravo na sajmu u Parizu, najvećem europskom franšiznom sajmu, na kojem se predstavi i više od 550 sustava iz svih dijelova svijeta, potražit će brandove i biznise koje bi kasnije razvijali na domaćim tržištima.

Ova činjenica, svakako, ide u prilog i franšiznim sustavima iz ove regije koji razmišljaju o internacionalnom širenju. Usto, organizatori su sajma ove godine odlučili izaći u susret tvrtkama iz Središnje i Istočne Europe, koje će dobiti priliku sudjelovati na jednom od najvećih franšiznih događaja u svijetu – po nešto povoljnijim uvjetima. Na taj način, tvrtke koje se žele predstaviti moći će unajmiti štand od 6m2 u sklopu posebnog paviljona – Central Eastern Pavillion – po povlaštenoj cijeni od 3.000 eura (bez PDV-a). Ovaj paket, međutim, uključuje i niz drugih usluga. Svaki će izlagač dobiti i četiri ulaznice/propusnice za sve događaje na sajmu te pristup ekskluzivnom poslovnom klubu („LeClub“) za sastanke i rad s potencijalnim partnerima. Podaci o konceptu bit će navedeni i u službenom katalogu sajma, a logotip tvrtke bit će uključen u sve popise izlagača (kako u tiskanom, tako i u online izdanju).

Franšiza pod reflektorima

Samostalno izlagati na tako velikom sajmu, za većinu tvrtki iz zemalja ove regije je složeno i skupo. Međutim, kad dobiju mjesto u posebnom paviljonu, po cijeni znatno nižoj od one koju plaćaju drugi izlagači, to postaje vrlo atraktivna prilika. Osim što se mogu predstaviti potencijalnim partnerima i primateljima franšize, izlagači će imati priliku razmjenjivati ​​iskustva s drugim poduzetnicima iz CEE regije, uspostaviti zanimljive i korisne poslovne kontakte  kaže Igor Bogojević, regionalni direktor konzultantske tvrtke PROFIT system, koji će i ove godine biti sudionik i medijski partner sajma u Parizu.

Činjenica da se vlasnicima franšiznih sustava sudjelovanje na sajmu u Parizu isplati – dokazuje i statistika. Prema službenim podacima, čak tri četvrtine (75%) izlagača sklopi sporazum na licu mjesta s budućim primateljima franšize, što potom dovodi do uspostave ili jačeg razvoja franšizne mreže.

Želite biti izlagač na Franchise Expo Paris 2020?

Kontaktirajte nas: ibogojevic@franchising.hr ili redakcija@franchising.hr


Pridruži se / Osim što će se moći predstaviti potencijalnim primateljima franšize, izlagači će imati priliku podijeliti iskustva s drugim poduzetnicima, uspostaviti zanimljive i korisne poslovne kontakte