Autopraonica „dolazi pred vrata“

Eleven One je međunarodni brand američke tvrtke Freedom International. Koncept je 2006. u Rumunjsku donio Nicolae Iacob, ujedno zadužen i za razvoj branda u Italiji i Španjolskoj.
Četvrtak
14.02.2013
Međunarodna franšizna mreža za ekološko pranje i održavanje automobila „krije se“ pod brojem 111, ili točnije, pod brandom Eleven One.
 

Vrijeme izgubljeno u prometnoj gužvi, suluda potrošnja goriva i uzaludno čekanje -- neki su od problema koje "prijenosna" autopraonica Eleven One obećava riješiti ako se klijenti odluče za suho pranje automobila. Što to zapravo znači? Eleven One ili 111 franšizna je mreža autopraonica koje pružaju usluge čišćenja i održavanja automobila, ali bez korištenja vode ( waterless car wash ). Cijeli proces se odvija na lokaciji koju odabere klijent, a uslugu će pružiti tim koji je spreman doći gdje god da se klijent nalazi.

Nicolae Iacob, koji je 2006. donio koncept u Rumunjsku i postao generalni direktor kompanije Eleven One, objašnjava kako autopraonica radi bez vode. -- Pranje automobila bez vode ili suho pranje automobila je moderna tehnologija i novi koncept u čišćenju i održavanju motornih vozila koji se primjenjuje diljem svijeta. Tvorac tehnologije je američka tvrtka Freedom, koja je ovu vrstu proizvoda uvela još prije desetak godina. Proces zapravo podrazumijeva da se karoserija automobila poprska emulgovanom otopinom, otopinom koja će prvo razložiti prašinu, blato i prljavštinu, a zatim formirati tanak sloj koji će zaštititi površinu od abrazija pri čišćenju. Eleven One nije deterdžent, sapun, šampon ili vosak za poliranje automobila. Eleven One je revolucionarni proizvod, napravljen od složene mješavine organskih, ali izričito ekoloških supstanci, kojim možete oprati, zaštiti i polirati vozilo za nekoliko minuta, bez upotrebe vode.

Besprijekoran sjaj za 15 minuta

Predstavnici tvrtke obećavaju da će nakon pranja "automobil dobiti poseban sjaj i izgled kao iz izloga." U mobilnoj autopraonici, pranje i poliranje jednog automobila traje oko 15-20 minuta. Usluge mobilne autopraonice također se mogu proširiti i na zaštitu plovnih vozila, aviona, jahti, kontejnera...

Eleven One franšiza

Pošto je koncept predstavio u Rumunjskoj, Iakob je posao počeo razvijati i u Italiji. Prve su franšize dali 2009, te trenutno u mreži imaju 79 primatelja u Rumunjskoj i 18 primatelja na drugim tržištima (u Austriji, Španjolskoj, Irskoj, Češkoj, Grčkoj i Velikoj Britaniji).

--  U 2013. planiramo proširiti mrežu s još 100 partnera u Rumunjskoj, ali ne odustajemo ni od širenja u inozemstvu. Već pregovaramo s potencijalnim primateljima franšize iz Belgije, Cipra, Slovačke i drugih zemalja. Htio bih napomenuti da smo u listopadu prošle godine, pod markom Eleven One otvorili jedan franšizni servis za pranje i detaljno održavanje jahti u mjestu Ford Lauderdale, na Floridi -- objašnjava Nicolae Iakob.

Primatelj Eleven One franšize plaća samo ulaznu naknadu u iznosu od 2.350 eura, čime postaje korisnik franšize i za koju dobiva sav potreban know-how, pravo na korištenje branda, stalnu potporu, teorijsku i praktičnu obuku za zaposlene, priručnik za pokretanje i vođenje posla. Primatelj također može računati na povoljne cijene nabave proizvoda te sav potreban promotivni materijal.

Izvor: Franchising.info.ro


Popularno na forumu