U Vulco franšiznoj mreži u Hrvatskoj radi 39 vulkanizera, a najviše ih je na području Slavonije.
Petak
01.03.2013
Franšizni lanac brzih servisa Vulco u Hrvatskoj planira tokom ove godine u svoju mrežu uključiti pet novih partnera.
 

Vulco je multinacionalni franšizni lanac brzih servisa koncerna Goodyear. Servisi pod brandom Vulco ne samo da prodaju pneumatike robnih marki holdinga čiji su deo i vrše sve usluge vezane za pneumatike (vulkanizer), već se u njima mogu obaviti i druge servisne auto-usluge - kvalitetno i brzo. Možete popraviti i zameniti amortizere, kupiti rezervne delove za izduvni i kočioni sistem, akumulatore, motorno ulje.

Krešimir Antolić, specijalista za razvoj maloprodaje u tvrtki Vulco, kaže da trenutačno nema mnogo zahtjeva za franšizom. Vulkanizeri se, kako objašnjava, češće uključuju u mrežu nakon što im on predoči prednosti i mogućnosti poslovanja unutar Vulco sustava. – Osobno sam angažiran na poslovima širenja mreže, pa prema potrebama tražim partnere na određenom području. Vulkanizeri se na taj način češće uključuju u franšiznu mrežu – kaže Antolić.

Trenutačno, najviše franšiznih partnera imaju na području Slavonije, a mreža broji 39 vulkanizera širom Hrvatske.

Antolić kaže da se vulkanizeri koji pristupe mreži prilagođavaju jako brzo, uglavnom u roku od mjesec dana. – Ponekad je nama potrebno više vremena za brandiranje objekta – kaže Antolić.

Uvjeti za pristupanje franšiznoj mreži Vulco u Hrvatskoj podrazumijevaju da primatelj bude na dobroj lokaciji i da njegov servis može opslužiti najmanje dva automobila u isto vrijeme. Servisi ne moraju prodavati isključivo gume tvrtke Goodyear (koja je i nositelj franšize Vulco), ali brandovi te tvrtke (Goodyear, Dunlop, Fulda i Sava) trebaju činiti bar 60 posto od ukupne prodaje.

Ekskluzivni nosilac Vulco franšize je Goodyear Dunlop, jedan od vodećih svetskih proizvođača pneumatika sa preko 28 fabrika i 80.000 zaposlenih. Vulco u Hrvatskoj posluje od 2005. godine. Od zemalja regiona prisutan je još i u Sloveniji, Srbiji i Makedoniji. U mreži ima oko 600 servisa.


Popularno na forumu