Cilj je u naredne dvije-tri godine privući nove servise u franšiznu mrežu da bi pod brandom Vulco u Srbiji poslovalo 60 vulkanizera. Trenutno ih ima 47.
Petak
17.05.2013
Franšiznom lancu Vulco u Srbiji priključilo se u ovoj godini pet novih servisa. Cilj je da se pod tim brendom ove godine nađu još tri vulkanizera.
 

Vlastimir Bukvić, specijalist za razvoj maloprodaje u tvrtki Vulco u Srbiji, kaže da im je cilj privući nove servise u franšiznu mrežu, tako da za dvije-tri godine pod brandom Vulco bude 60 vulkanizera. Trenutno ih je 47. On, međutim, navodi da postoje i oni koji izlaze iz sustava, prije svega jer nisu ispunili uvjete iz ugovora. - Ove godine iz sustava su izašla tri servisa, jer nisu ostvarila dovoljnu prodaju naših robnih marki, što praktično znači da nisu ispoštivali ugovor - objašnjava Bukvić.

Međutim, po jedan novi servis je otvoren u Šidu, Staroj Pazovi, Sremskoj Mitrovici, dva u Beogradu.

Kada bi ocjenjivao osobno zadovoljstvo po pitanju širenja mreže i poslovanja na skali od jedan do pet, Bukvić bi dao ocjenu 4+. - Uspijevamo ostvariti ciljeve. Uglavnom su dobri igrači već pod našim okriljem. Ostalo je još nekoliko dobrih vulkanizera za koje se nadamo da će u narednim godinama shvatiti da imaju interes poslovati pod brandom Vulco - kaže Bukvić.

Prema njegovim riječima, od ukupne prodaje tvrtke Goodyear, u čijem se vlasništvu nalazi lanac brzih servisa guma Vulco, kroz franšizni kanal je u 2012. realizirano 31 posto prodaje. - To je vrlo dobar rezultat - dodaje Bukvić.

Budući da je stalno na terenu i u neposrednom kontaktu s potencijalnim primateljima franšize, dobro zna što su problemi za širenje mreže. - Ljudi ne znaju dovoljno o franšiznom poslovanju. Vulkanizeri ne shvaćaju da je franšiza poslovni odnos u kojem se ne gubi identitet. Većina misli da će poslije deset ili dvadeset godina građenja vlastitog imena morati prepustiti svoje poslovanje nekom drugom i da će izgubiti na prepoznatljivosti. Zapravo je suprotno, posebno u franšiznom sustavu Vulco, koji provodi "labavi" oblik franšize - objašnjava Bukvić.

Vulco u Srbiji djeluje u okviru predstavništva tvornice Goodyear Dunlop Sava Tires, d.o.o. Kranj - Slovenija. Djeluje u nekoliko zemalja Europe, a od zemalja regije prisutan je u Hrvatskoj i Makedoniji.


Popularno na forumu