Francuski brand u susjedstvu

Ciparska tvrtka Dry Cleaning Services, nositelj master franšize za područje Balkana, planira u narednim godinama poslovanje proširiti i na tržišta Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.
(Na slici: nova 5asec praona u Beogradu)
Srijeda
07.08.2013
Nova 5asec praonica u Srbiji počela je nedavno s radom. Prema ranijim najavama, očekuje se ulazak i na tržišta Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.
 

Nedavno je otvorena nova radnja poznate francuske franšize za kemijsko čišćenje i to je četvrta 5asec praonica u Srbiji. Za sada, usluge ove tvrtke mogu koristiti samo stanovnici Beograda, budući da su sve poslovnice otvorene u glavnom gradu Srbije.

Prvi lokal otvoren je u srpnju prošle godine, a ciparska tvrtka Dry Cleaning Services d.o.o. planira u narednim godinama poslovanje proširiti i na tržišta Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Već sljedeće godine 5asec će se pojaviti na jednom od susjednih tržišta. Ciparska tvrtka je, inače, nositelj master franšize za pomenuta tržišta, kao i za Rumunjsku, gdje već razvijaju mrežu svojih perionica.

Na tržištu Srbije, mrežu trenutno razvija isključivo primatelj master franšize. Međutim, kako je ranije najavio Drossos Chrysanthou, direktor tvrtke Dry Cleaning Services, do kraja ove godine mogli bi zainteresiranim poduzetnicima ponuditi franšizni paket, te da se i drugi priključe franšiznom sustavu i rade na razvoju mreže u ostalim gradovima Srbije. Neophodna ulaganja u jednu 5asec praonicu, po posljednjim procjenama, iznose 100.000 eura.

Inače, 5asec se ove godine prvi put pojavio na listi Top 100 najuspješnijih franšiza koju objavljuje portal FranchiseDirect.com. Uzimajući u obzir da godinama unazad listama najuspješnijih franšiznih sustava dominiraju tvrtke iz Sjedinjenih Američkih Država, ulazak europskog brenda među prvih 100 već se smatra jednom od potvrda uspješnosti sustava. 5asec je zauzeo 57. poziciju.