Talas molova (konačno) plavi regiju

U regiji postaje sve konkurentnije: isti investitor gradi nova 2 trgovačka centra u Hrvatskoj i jedan u Srbiji
Četvrtak
18.10.2012
Najavljeno otvaranje novog trgovinskog centra - City Colosseum u Slavonskom Brodu
 

Novi City Colosseum centar bi, po najavama investitora, trebao biti otvoren krajem veljače sljedeće godine. Samo u krugu od 40 kilometara oko Slavonskog Broda živi skoro pola milijuna potencijalnih potrošača. Ukoliko se krug prošiti - što i te kako ima smisla imajući u vidu navike potrošača, koji sve češće prelaze i granice u potrazi za povoljnijom kupnjom - daleko više, što mol čini primamljivim za mnoge maloprodajne brandove. Najznačajniji zakupci u City Colosseum-u, kako je dosad najavljeno, su modni lanci H&M, C&A i New Yorker, lanac s tehničkom robom Expert te Plodine koje će otvoriti hipermarket.

Pored trgovinskih objekata u novom centru će se nalaziti u zabavni sadržaji, prvi multipleks kino u regiji s četiri dvorane te ugostiteljska ponuda. Tržni centar će imati ukupno 1029 parkirnih mjesta.

Neposredno da centra planiran je i McDonalds, koga zasad nemau Slavonskom Brodu!

Projekt trgovačkog centra dizajnirao je arhitektonski studio iz Beča, koji je u Hrvatskoj već projektirao Phonix park ali i nekoliko molova u Austriji.

Jedan od glavnih investitora je austrijska tvrtka Krammer & Wagner nekretnine (doo) koja već posjeduje šoping centre i u Austriji. U Hrvatskoj grade još jedan trgovački centar - u Varaždinu, koji bi također trebao biti otvoren 2013. godine. U Srbiji, na beogradskoj općini Voždovac, ubrzano završavaju Stadion shopping centar. Krajem sljedeće godine u planu je i otvaranje tržnog centra Promenada u Bukureštu.

U svakom slučaju, kupci ali poduzetnici regije imaju razloga za zadovoljstvo: ponuda raste, ali i mogućnosti za regionalne poduzetnike - iskustvo pokazuje da veće prisustvo poznatih brendova ne samo da raduje kupce boljim cijenama, već stimulira i razvoj lokalnog poduzetništva.