Osim salona u Požarevcu, lanac franšiznih salona kojima tvrtka Simpo namerava i dalje širiti svoje poslovanje u Srbiji, uključuje i jedinice u Novom Sadu, Negotinu, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.
Utorak
15.10.2013
Najpoznatiji srbijanski proizvođač namještaja Simpo otvorio je novi franšizni salon u Požarevcu, jedan od većih u maloprodajnoj mreži.
 

Novi franšizni salon srbijanske tvornice namještaja Simpo iz Vranja otvoren je 14. listopada u Požarevcu, u okviru poslovno-trgovinskog centra Enel. Time je Simpo obogatio ponudu ovog centra, a kupcima iz tog dijela Srbje ponudio širok asortiman namješaja i povoljnije uvjete za opremanje interijera, navode u tvrtki.

Simpo, inače, maloprodajnu mrežu u svom vlasništvu razvija kroz četiri formata (S, M, L i XL). Prema ovoj kategorizaciji, koja uzima u obzir veličinu prodajnog prostora i asortimana, franšizni salon u Požarevcu, zapravo, spada u jedan od većih - budući da se prostire na površini od 800 četvornih metara i da ima skladišni prostor od 400 kvadrata.

Salon u Požarevcu je šesta franšiza tvrtke iz Vranja. Simpo je prvu franšizu dao 2006. godine, a dosad su franšizni saloni pod brandom Simpo otvoreni u Novom Sadu, Negotinu, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

- Planiramo i u narednom periodu bazirati širenje maloprodajne mreže na franšiznom modelu - kaže Nenad Baletić direktor prodaje Simpa za tržište Srbije. Primatelj Simpove franšize u Požarevcu je tvrtka Kristef d.o.o.

Tvrtka Simpo je osnovana davne 1963. godine. Danas je ne samo proizvođač, već i regionalni trgovac namještajem i pratećom opremom. Maloprodajnu mrežu čini više od 60 robnih kuća i prodajnih salona koji posluju u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini - od kojih je najveći dio u vlasništvu tvrtke, dio je u sustavu multibrand trgovina, te šest posluje kroz frašizu. Pored toga, Simpo kao proizvođač namještaja plasira svoje proizvode na tržišta više od 30 zemlja u svijetu, a među kupcima ima i neka od najprestižnijih i najpoznatijih imena svjetske industrije namještaja (IKEA, Roche Bobois, Kika, Crozatier, Grancasa...).