Pod brandom Jysk trenutno posluje 98 franšiznih trgovina diljem svijeta, od kojih su tri na Kosovu i jedna u Makedoniji. U Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini tvrtka nastupa izravno.
Utorak
18.02.2014
Lanac trgovina za opremanje i uređenje doma Jysk otvorio je prodavaonicu Jagodini, a do kraja ožujka, prodajno mjesto bi trebao dobiti i Šabac.
 

U maloprodajnoj mreži Jysk trenutno ima 98 franšiznih trgovina diljem svijeta, od kojih se tri nalaze na Kosovu, a jedna u Makedoniji. U Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini tvrtka je prisutna izravno. U Srbiji je do sada otvoreno 20 trgovina - posljednja u Jagodini, a kako je priopćeno, do kraja ožujka bi i stanovnici Šapca trebali dobiti prodajni objekt.

Dejan Radojević, voditelj trgovine u Jagodini, kaže da će u tom objektu biti više od 2.000 artikala za opremanje i uređenje doma, a posao je obezbjeđen za osam ljudi.

Tvrtka Jysk osnovana je 1979. u Arhusu, gradiću na danskom poluotoku Jutland. Franšizu su počeli davati 1984. godine, otvorivši prvu trgovinu na Grenlandu. Prema posljednjim izvještajima, u tvrtki je trenutno zaposleno 18.500 ljudi, a u poslovnoj 2013/2014. tvrtka očekuje da će pod svojim brandom otvoriti 120 novih trgovina.