Poduzetnik Robert Schönfeld osnivač je i direktor RSBC Group, nositelja dvije master franšize iz oblasti nekretnina u Češkoj - Century 21 i ABCHI Home Experts.
Utorak
03.06.2014
Jedna od najpoznatijih američkih franšiza u oblasti posredovanja nekretninama - Century 21 - ima novog primatelja master franšize u Češkoj.
 

Prema pisanju našeg češkog portala Franchising.cz, američka tvrtka za posredovanje nekretninama Century 21 poslije nešto više od godinu dana ima novog primatelja master franšize u Češkoj. Čitavo poslovanje, koje uključuje i upravljanje mrežom franšiznih agencija, preuzela je tvrtka RSBC Group, koju vodi poznati češki poduzetnik i filantrop Robert Schönfeld. 

Ovo će biti treći primatelj master franšize za Century 21 u Češkoj, a RSBC Group se, kako kažu, nada da će ovim potezom dodatno ojačati razvoj i širenje vlastitog poslovanja u oblasti posredovanja nekretninama.

– Preuzimanje franšizne mreže tvrtke Century 21 može se smatrati dijelom dugoročne strategije, jer je grupacija time samo dopunila svoje postojeće aktivnosti, koje, između ostalog, uključuju i upravljanje nekolicinom nekretninskih fondova – objašnjava Petr Juza, financijski direktor grupacije RSBC. Posebno je zanimljivo i to što je RSBC, pored Century 21, primatelj još jedne franšize iz oblasti poslovanja s nekretninama – ABCHI Home Experts, koja se bavi stručnom procjenom stanja nekretnina, ali i koncepta Residence Village, koji se bavi uređenjem i renoviranjem nekretnina prije prodaje.

Primarni cilj RSBC grupe biće jačanje poslovanja franšizne mreže. – Želimo se fokusirati na osnovni proizvod u dijelu tzv. core businessa. Također, namjeravamo dovesti svoje brokere na višu profesionalnu razinu. Pored toga, pretpostavljamo da će, zahvaljujući našim ciljnim skupinama i mnogobrojnim kontaktima, franšizna mreža Century 21 uskoro biti značajno proširena – dodaje Petr Juza. 

Krajem prošle godine, pod franšizom Century 21 u Češkoj su poslovale 52 agencije. S druge strane, tvrtka ABCHI Home Experts na češkom tržištu djeluje od 2012, a svoje usluge za sada nudi preko sedam franšiznih poslovnica.

Tvrtka RSBC Group je osnovana 1998. godine. U početku je bila isključivo fokusirana na poslovanje u području nekretnina, da bi kasnije djelatnost proširila i na pružanje financijskih usluga i menadžment. Grupa je danas usmjerena na četiri osnovne oblasti: obnovljivu energiju, upravljanje fondovima i imovinom, investicije i filantropiju. 

Pored toga što je osnivač i direktor RSBC grupe, Robert Schönfeld je bio i savjetnik češkog ministra pravde za pitanja upravljanja imovinom i investicija u nekretnine (u razdoblju od 2007. do 2009. godine). Osnivač je i mecena Međunarodne škole za glazbu i lijepe umjetnosti (International School of Music and Fine Arts) u Pragu, a poznata revizorska kuća Ernst & Young ga je 2012. proglasila "Poduzetnikom godine za društveno angažiranje" u Češkoj.


Popularno na forumu