Maxi Toys ima trgovine u nekoliko zemalja - Francuskoj, Švicarskoj, Luksemburgu, Turskoj, Maroku i odnedavno u Rumunjskoj. Rumunjski Nicoro ​​Trading je nositelj franšize za nekoliko zemalja, između ostalih i za tržište Srbije.
Četvrtak
31.07.2014
Maxi Toys, jedan od najvećih maloprodajnih lanaca igračaka u Europi, svoju mrežu širi i kroz franšizu, a uskoro bi se mogao pojaviti i u regiji.
 

Prva trgovina igračaka Maxi Toys otvorena je u Belgiji 1987. godine. Danas je kroz vlastite ili franšizne trgovine brand prisutan u nekoliko zemalja - Francuskoj, Švicarskoj, Luksemburgu, Turskoj i Maroku, sa više od 280 prodajnih mjesta. Nedavno je svoju prvu trgovinu otvorio i u glavnom gradu Rumunjske - Bukureštu.

Maxi Toys je u Rumunjsku stigao preko tvrtke Nicoro ​​Trading, jednog od vodećih maloprodavaca igračaka na tom tržištu. Zanimljivo je da je Nicoro ​​Trading primatelj master franšize za teritorij koji pokriva nekoliko zemalja, a pored rumunjskog tržišta, tvrtka ima prava i za tržišta Srbije, Mađarske, Bugarske i Moldavije. Kako objavljuje portal Retail SEE Group, kompanija je već u potrazi za franšiznim partnerima na ovim tržištima.

Sudeći prema godišnjem izvještaju iz 2012. godine, mrežom Maxi Toys još uvijek dominiraju trgovine u vlasništvu same tvrtke, ali i franšizna mreža svake godine postaje bogatija za nekog novog člana. 

Trgovine koje se otvaraju pod ovim brandom obično imaju od 300 do 1.000 četvornih metara i u njima je smješteno više od 2.000 vrsta igračaka. 

Maxi Toys je 1997. postao dio nizozemske tvrtke Blokker Holding čiji je, također, osnovni biznis maloprodaja. Blokker Holding ima bogat portfelj od nekoliko brandova, a pored prodaje igračaka, bavi se i maloprodajom opreme za kuću i namještaja za vrtove. Blokkeru širenje maloprodaje kroz franšizu nije strano, budući da mnogi brandovi u vlasništu ovog holdinga, poput Intertoys, Blokker, Casa, Mars-Kramer, Novy, imaju vrlo razvijenu franšiznu mrežu.


Popularno na forumu