Franšiza za iskusne bankare

U Slovačkoj za sada jedino Raiffeisen banka širi mrežu poslovnica davanjem franšize.
Utorak
23.12.2014
Iako u zemljama ove regije za sada nema banaka koje daju franšize, franšizing u bankarstvu uopće nije neobična pojava.
 

Slovačka je do prije dvije godine bila među zemljama koje nisu imale banke u sustavu franšizinga. Točnije, sve do studenog 2012, kada je Raiffeisen banka odlučila ući na tržšte i otvoriti poslovnicu kojom će upravljati –primatelj franšize. Iako je Raiffeisen i danas jedina banka u Slovačkoj koja se širi davanjem franšize, njezinu mrežu u ovom trenutku čine 32 poslovnice, od čega je većinu – čak 20 poslovnica – otvorila samo tijekom prvih šest mjeseci 2014. godine. – Ako banka želi biti uspješna na dulji rok, ona se mora usredotočiti na racionalizaciju poslovanja i smanjenje troškova. Sa franšiznim modelom razvoja dobili smo mogućnost napraviti koncept za koji nisu potrebne prevelike investicije, a u isto vrijeme ubrzati tempo širenja – izjavio je za portal Franchising.sk Martin Krajniak, direktor marketinga i glasogovornik Raiffeisen banke u Slovačkoj.

Kako kaže, ovo je idealna prilika za "lokalne bankare", ljude koji su svojim dosadašnjim radom "izgradili ime" i povjerenje u svojoj zajednici, a kojima je vođenje vlastite banke oduvijek bila želja ili izazov.

Primatelj Raiffeisen franšize u Slovačkoj treba izdvojiti 30.000 eura za ulaznu naknadu te dodatnih 20.000 eura depozita, koji se vraća nakon isteka ugovora o franšizingu. Ovaj polog služi kao osiguranje u slučaju oštećenja ili gubitka opreme. Ugovor se zaključuje na pet godina i može se obnoviti.

S druge strane, primatelj franšize dobiva potpuno opremljenu poslovnicu, početnu obuku i mogućnost konstantne edukacije, i za sebe i za svoje zaposlenike. Marketinška i tehnička potpora te pomoć pri svakodnevnom poslovanju i izgradnji odnosa s klijentima – podrazumijevaju se. Primatelj, također, automatski dobiva pristup svim bankarskim proizvodima i infrastrukturi. – Zanimljivo je da primatelji franšize, odnosno, bankarski službenici uopće ne dolaze u dodir s gotovinom. Svaka podružnica ima automatski trezor koji se koristi za podizanje i polaganje novčanih depozita. Ovo je jedinstveno rješenje u Slovačkoj – kaže Krajniak.

Raiffeissen banka će i u 2015. nastaviti s otvaranjem franšiznih podružnica diljem Slovačke, ciljajući prije svega na manje gradove, potvrđuje Krajniak. Smatra, međutim, da bi banka ovakav model razvoja u doglednoj budućnosti mogla primijeniti i u nekim drugim zemljama u kojima posluje.

Izvor: Franchising.sk


Popularno na forumu

Private loans without collateral

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio...

2 komentara
zadnji 11.11.2023
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan@gmail.com } Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila (davidsonalbertloan@gmail.com). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio...

1 komentara
zadnji 11.11.2023
Private loans without collateral

I am a private money lender that give out fast cash no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location (WhatsApp) number...

2 komentara
zadnji 20.09.2023
Osigurani porodični biznis

Čestitke, ovo funkcioniše (s obzirom na okruženje neverovatno) perfektno. Bravo za hrabre preduzetne ljude u Srbiji.

1 komentara
zadnji 26.11.2012