JYSK franšiza u Crnoj Gori

Od 37 zemalja u kojima djeluje, JYSK je na 13 tržišta prisutan kroz franšizu - odnedavno iu Crnoj Gori.
Srijeda
18.03.2015
Danski lanac za uređenje doma JYSK sve češće na nova tržišta ulazi kroz franšizu. Na taj način, odnedavno posluje i u Crnoj Gori.
 

Mada je JYSK u početku uglavnom na tržišta ulazio izravno, sada je u više od trećine zemalja u kojima djeluje prisutan kroz franšizu. Nedavno je prva franšizna trgovina otvorena u Crnoj Gori, a očekuje se daljnje širenje mreže u toj zemlji. Salon je otvoren u drugom po veličini gradu, Nikšiću, a primatelj franšize već ima iskustvo u maloprodaji, budući da je, kako se navodi u službenom priopćenju, vlasnik supermarketa Hard Discount Laković.

Otvaranje narednog salona za opremanje doma Jysk planirano je, kako se navodi u priopćenju objavljenom na in ternetskim stranicama tvrtke, u narednih nekoliko mjeseci.

Skandinavski lanac sada posluje u 37 zemljama. U zemljama regije poslovni je model "mješovit". U Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu djeluje kroz franšizu, dok je u Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku ušao izravno na tržište.

JYSK je nedavno najavio da planira ulazak na tržište Grčke tijekom ove godine. U prošloj godini, kako je priopćila tvrtka, otvoreno je više od 100 salona.

Vlasnik tvrtke Lars Larsen izjavio je da je prošla godina za tvrtku bila fantastična. – Prirodno, potrošači su za nas uvijek bili najvažniji, i razvoj koji smo postigli u prošloj godini rezultat je takvog stava – istakao je Larsen.

Ukupan obrt tvrtke u prethodnoj godini iznosio je 2,8 milijardi eura, što je deset posto više u odnosu na godinu dana ranije. Zarada prije kamata i poreza (EBIT) porasla je za četvrtinu i dostigla 396,5 milijuna eura.

Prva trgovina ovoga lanca otvorena je davne 1979, a Jysk grupu danas čini 2.200 salona u kojima radi 19.000 ljudi.