LG praonica u Zagrebu

Srijeda
06.05.2015
Prva, testna praonica rublja LG Laundry Lounge otvorena je nedavno u Zagrebu. U narednom razdoblju očekuje se otvaranje novih franšiza.
 

Što je zajedničko New Yorku i Zagrebu? Moderne praonice rublja LG Laundry Lounge koje posluju po principu franšize. Prva jedinica za pranje rublja pod LG brandom otvorena je 2012. godine u New Yorku. Čekalo se skoro tri godine na otvaranje druge, što se upravo desilo u Zagrebu.

U tvrtki Bijeli svijet, koja je primatelj master franšize LG Laundry Lounge za sve zemlje bivše Jugoslavije, kažu da će uskoro biti i novih otvaranja, kako u Hrvatskoj, tako i zemljama svijeta.

Foto: Bijeli svijet
Franšizu praonice rublja LG Laundry Lounge razvila je tvrtka LG Electronics

Kako je ranije izjavio za Franchising.hr Mario Martinek, vlasnik tvrtke Bijeli svijet, ova franšiza može biti savršen dodatni posao jer ne zahtijeva veliko angažiranje. Prema njegovim riječima, ukoliko se posao započne s četiri perilice i četiri sušilice, investicija se može isplatiti za pola godine.

Izgled praonica je strogo definiran te ne čudi, kako kaže Martinek, što LG zadržava pravo kontrole i inzistira na strogom poštivanju standarda – za početak rada svake praonice neophodno je njihovo "zeleno svjetlo".

Za naredni period franšizne praonice rublja ovog branda bit će otvorene u Maleziji i na Filipinima.