Nova franšiza za eko „rent-a-car“

Britanski „rent-a-car“ Green Motion franšizna predstavništva sada ima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
Srijeda
10.06.2015
Ekološki orijentirana „rent-a-car“ tvrtka Green Motion iz Velike Britanije dobila je novog franšiznog partnera – ovoga puta u Srbiji.
 

Kako se navodi u službenom priopćenju, početkom lipnja Green Motion potpisao je ugovor za prodaju franšize u Srbiji. Na taj će način britanski sustav proširiti svoje usluge najma automobila na 19 zemalja. Primatelj franšize u Srbiji bit će tvrtka s iskustvom – Mega Trio Rent, koja već dugo posluje kao „rent-a-car“ tvrtka, dok će za razvoj branda biti zadužen Branislav Đurđić, koji je, kako se navodi, iskustvo stjecao radeći u tvrtki Budget Rent-a-Car te kao zastupnik „rent-a-car“ brandova grupacije National/Alamo.

Vrlo smo sretni što smo primili dobrog partnera i njegove kolege u naš tim... Uvjereni smo da će uspješno nastaviti razvijati uslugu koju pružamo klijentima i podržati intenzivan rast našeg poduzeća na Balkanu i u Europi – izjavio je Richard Lowden, osnivač i generalni direktor tvrtke Green Motion.

Kako se najavljuje, Green Motion će u početku nuditi najam vozila s dvije lokacije u Beogradu. Ono što ih posebno izdvaja jeste činjenica da će biti jedina „rent-a-car“ tvrtka na tržištu Srbije koja će nuditi vozila s niskom emisijom CO2.

– Zadovoljstvo nam je što ćemo biti dio prve ekološki orijentirane „rent-a-car“ tvrtke na svijetu, i što ćemo biti u mogućnosti ponuditi našim novim i postojećim klijentima profesionalnu i ekološki orijentiranu uslugu – rekao je Branislav Đurđić.

Geen Motion osnovan je 2007. godine. Prvu franšizu izvan matičnog tržišta dali su 2011. i to za teritorij Meksika. Već sljedeće, 2012. godine ušli su na tržišta Malte i Cipra, a 2013. primatelje master franšize pronašli su u Italiji, Islandu i Irskoj. Do 2015. pridružili su im se partneri iz Belgije, Kostarike, Finske, Grčke, Jordana, Latvije, Litve, Nizozemske i SAD. Pored Srbije, Green Motion svoja franšizna predstavništva ima u još dvije zemlje ove regije – Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.