Ukupan godišnji financijski plan smo prebacili za prvih deset mjeseci. Trudimo se da u svakoj vrsti osiguranja ispunimo očekivanja UNIQA osiguranja. Ograničenje nam je to što možemo da zapošljavamo samo ljude sa licencom NBS-a, pa trenutno, pored nas, imamo samo jednog zaposlenog, ali smo spremni da dobre agente platimo više nego što su inače plaćeni, Sava Mihajlović, Agencija G
Srijeda
05.12.2012
Sava Mihajlović i njegova supruga Dragana vlasnici su prve franšize u svijetu osiguranja u Srbiji.
 

Direktnu prodaju osiguranja rade od početka 1990. Poslije 22 godine, velika želja, predanost poslu i nepobjedivi poduzetnički duh doveo ih je do vrha u poslu kojim se bave. Pokrenuli su vlastitu tvrtku kao franšizu Uniqa osiguranja. Učiteljica Dragana i diplomirani inženjer tehnike Sava. Mihajlovići...

- Nakon deset godina rada u direktnoj prodaji sa internacionalnim iskustvom, po povratku iz inozemstva 2000. aktivnost sam nastavio kao direktor prodaje ZEPTER osiguranja. Za četiri godine napravili smo najveću osiguravajuću kuću u Srbiji u životnom osiguranju. Tržišni udjel je bilo 46 posto u segmentu životnog osiguranja. To je bio jedan od razloga zašto je UNIQA kupila nas, a ne neku drugu osiguravajuću kuću – kaže Mihajlović.

Maksimalno su posvećeni svom poslu. Rade i dvanaest sati dnevno i svoje četvoro djece usmjeravaju ka istom cilju. Ćerka Jelena student je ekonomije, sin Petar agroekonomije, sin Pavle maturant na smjeru agent osiguranja, a najmlaća kći, najčešći posjetilac agencije. Vremenom su stekli 4.000 klijenta. Sa „udruženim“ satima rada, Mihajlovići zapravo rade 24 časa dnevno, a pri tom su uvijek, kako kaže, bili u vrhu po prodajnim rezultatima.
-Franšizu smo tražili još 2009. ali tada to još uvijek nije bio jedan od strateških pravaca tvrtke. Na svu sreću, dvije godine kasnije, stekli su se uslovi za franšizu, pa smo u avgustu 2011. podnjeli neophodnu dokumentaciju, a nakon šest mjeseci i dobili dozvolu Narodne Banke Srbije (NBS) za obavljanje poslova – objašnjava Mihajlović.

Na pitanje kakva su dosadašnja iskustva poslovanja kroz franšizu odgovara: - ŽIVJELA SLOBODA! Plan u životnom osiguranju smo ispunili 180 odsto. Ukupan godišnji financijski plan smo prebacili za prvih deset meseci. Trudimo se da u svakoj vrsti osiguranja ispunimo očekivanja UNIQA osiguranja. Ograničenje nam je to što možemo da zapošljavamo samo ljude sa licencom NBS-a, pa trenutno, pored nas, imamo samo jednog zaposlenog, ali smo spremni dobre agente platiti više nego što su inače plaćeni – ističe Mihajlović.

Mihajlović kaže da imaju podršku davatelja franšize na svim nivoima i dodaje da je UNIQA tvrtka koja je prva po zakonu o osiguranju odvojila poslove životnog od poslova neživotnog osiguranja, a podršku im davaju sve službe i u jednoj i u drugoj tvrtki. - Imamo obvezu da prodajemo sve proizvode obije UNIQA tvrtke, da servisiramo sve klijente prema UNIQA standardima i da poslujemo pozitivno – govori on o odnosu sa davateljem franšize.

Biti dio sistema koji je, prema ocijeni londonskog World Finance-a, najbolji u sektoru osiguranja i najažurniji u isplati šteta, prema ocijeni Narodne banke Srbije, velika je prednost. - To su dovoljni razlozi za samopouzdanje koje daje vrhunske rezultate. Ograničenje postoji samo iz ugla poštovanja standarda, ali to smatram neophodnim, kako bi smo očuvali najveću stopu rasta koju imamo već godinama među vodećim osiguravajućim kućama – kaže on.

Za pokretanje cijelokupnog posla neophodno je, kako kaže, strpljenje i novac. - Postupak traje oko šest mjeseci, a novac deponujete i više ne vidite – kaže Mihajlović.

Podrška države i nadzornog organa Narodne banke Srbije bi, kako on kaže, svakako dobro došla u cilju zapošljavanja mladih koji hoće da zarade svoju plaću. - Pored toga, nepovoljnost je i ta što firmarinu plaćamo kao kazina, noćni barovi, kladionice, bingo sale (deset prosečnih plata), a poslovne banke nisu u mogućnosti da nas podrže adekvatno, jer još uvijek nemamo dva završna računa – kaže pomalo ironično Mihajlović.


Popularno na forumu

Private loans without collateral

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio...

2 komentara
zadnji 11.11.2023
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan@gmail.com } Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila (davidsonalbertloan@gmail.com). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio...

1 komentara
zadnji 11.11.2023
Private loans without collateral

I am a private money lender that give out fast cash no collateral required. all cash amounts and currencies, if interested TO started no matter your location (WhatsApp) number...

2 komentara
zadnji 20.09.2023
Osigurani porodični biznis

Čestitke, ovo funkcioniše (s obzirom na okruženje neverovatno) perfektno. Bravo za hrabre preduzetne ljude u Srbiji.

1 komentara
zadnji 26.11.2012