Green Motion je britanska tvrtka, nastala 2007. godine. Poznata je po rentiranju automobila sa smanjenom emisijom štetnih plinova.
Petak
25.09.2015
Britanska "rent-a-car" franšiza Green Motion ove je godine ušla i na tržišta Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Iduće godine, u planu je Slovenija.
 

Marko Pešić, generalni direktor tvrtke Green Motion West Balkans, koja je ujedno i primatelj master franšize za sve zemlje bivše Jugoslavije, kaže da tržišni trendovi nalažu da se lokalne "rent- a-car" tvrtke priključuju velikim sustavima. Time, automatski, kako kaže, dobivaju mogućnost biti dio šire prodajne mreže i imati konstantnu konzultantsku podršku davatelja franšize. – Prema našim analizama, uzimanjem franšize smo ubrzali razvoj poslovanja za tri godine – to set, da smo radili sami, trebalo bi nam najmanje tri godine za razvoj, značajna financijska sredstva, a rezultat bi i dalje bio upitan. Ulaskom u franšizni sustav, uspjeli smo eliminirati te rizike – objašnjava Pešić.

Green Motion West Balkans je za sada samostalno pokrenuo franšize u Zagrebu, Dubrovniku i Sarajevu, a uskoro će biti otvorena i poslovnica na aerodromu u Tuzli. Za 2016. planiraju početak poslovanja i u Sloveniji.

– Konstantno istražujemo tržište te smo otvoreni za mogućnost davanja pojedinačnih, single-unit franšiza, kako u Sloveniji, tako i na području Istre i srednje Dalmacije – kaže Pešić.

Green Motion je mlada tvrtka, osnovana 2007. godine, a izdvaja se po rentiranju automobila sa smanjenom emisijom štetnih plinova. Prvu franšizu dali su 2011. i to za tržište Meksika. Vrlo brzo tamo su otvorene 24 poslovnice. Naredne godine daju franšizu za Cipar i Maltu. Širenje je nastavljeno i u 2013. kada su master franšizu dali za tržišta Italije, Islanda i Irske. Ove su godine ušli na tržište Balkana, a kako se navodi na službenom portalu, pored toga što se i dalje žele širiti na matičnom tržištu, pažnja im je usmjerena i na internacionalnu ekspanziju ka Bliskom Istoku, Sjevernoj i Južnoj Americi i Australiji.


Popularno na forumu