Za sad smo zadovoljni interesom koji je pobudilo otvaranje Lego Certified Store, a ako se takav interes i nastavi, mogli bismo razmisliti io otvaranju takvih trgovina u drugim gradovima u Hrvatskoj.
Gabor Nagy, direktor tvrtke Bravotel
Četvrtak
24.03.2016
Nakon što je u jesen 2014. otvoren prvi Lego Certified Store u Zagrebu, druga trgovina ovog danskog branda otvorena je i u Splitu.
 

Mada je otvaranje najavljeno za kraj prošle godine, zbog kašnjenja početka rada Mall of Split, drugi Lego Certified Store u Hrvatskoj otvoren je početkom ožujka. Kako smo ranije pisali, partner danskog branda za tržišta ove regije je tvrtka Bravotel, dio Bravogroup Holdinga, podrijetlom iz Mađarske. Trgovine koje oni otvaraju gotovo se ne razlikuju od onih koje danska tvrtka otvara izravno. U odnosu na ostale distributere i prodavače, partnerske trgovine imaju niz pogodnosti – počevši od toga što se nove kockice prvo pojavljuju u njima, te se 30 posto asortimana može kupiti samo u ovim certificiranim trgovinama.

Lego Certified Store u Splitu prostire se na 140 m2, a u prodaji se nalaze i ekskluzivne linije proizvoda "Architecture" i "Technic" za arhitekte, inženjere, komplet "Star Wars" za ljubitelje legendarnih Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa te uobičajeni asortiman.

– Hrvatsko tržište je zaslužilo originalne Lego trgovine, a mi smo u Bravotelu prepoznali potencijal i potrebu. Prema nekim dostupnim podacima i istraživanjima, prošle je godine u Hrvatskoj na igračke potrošeno oko 360 milijuna kuna, a ove se godine očekuje da bi ta brojka mogla narasti i oko 400 milijuna kuna. Za sad smo zadovoljni interesom koji je pobudilo otvaranje Lego Certified Store, a ako se takav interes i nastavi, mogli bismo razmisliti i o otvaranju takvih trgovina u drugim gradovima u Hrvatskoj – izjavio je direktor tvrtke Bravotel Gabor Nagy prilikom otvaranja trgovine u Splitu.


Popularno na forumu