KLIKER IT centar za djecu

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Kliker IT centar za djecu osnovan je 2015. godine i od tada organizira tečajeve koji predstavljaju inovativan i interaktivan način učenja osnova računalnog programiranja, robotike i digitalne kreativnosti za djecu od 5 do 18 godina. Programi tečajeva osmišljeni su tako da potiču kreativnost, maštu, interes za rješavanje problema i temeljne principe programiranja kroz izradu vizualnih, interaktivnih i multimedijskih aplikacija (igre, animacije, mobilne aplikacije, web stranice), kao i kroz programiranje robota i modeliranje i 3D printanje.

Programi su zaokruženi odgovarajućim skriptama i didaktičkim sredstvima. Nudimo preko deset različitih programa/tečajeva, proverenih i više nego dokazanih u praksi, jer ih je do sada prošlo preko 11.000 polaznika u više od 20 gradova Srbije i regije.

Stvorili smo prepoznatljiv brend i uspostavili sustav aktivne promocije kroz više marketinških i PR kanala. Aktivno sudjelujemo u nekomercijalnim društvenim aktivnostima i projektima, kojima je cilj promovirati nove tehnologije i motivirati djecu da se obrazuju u tom smjeru. Stvorili smo sustav suradnje s Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, s nekoliko stranih softverskih tvrtki (poput Nordeusa, Namicsa, Ubisofta, Meridian Techa...) te s brojnim organizacijama i IT tvrtkama iz Srbije (StartIt , ICT Hub, Fondacija Novak Đoković, Fond B92, Naučno-tehnološki park Zvezdara, itd.).

Ono što Kliker izdvaja od ostalih škola je nastavni plan i program koji se stalno unapređuje, uvođenje novih programa primjerenih potrebama djece i mladih, a sukladno njihovim interesima, briga o svakom polazniku, što proizlazi iz rada u malim skupinama (3 do 8 polaznika), kao i prateći materijal za polaznike koji su posebno kreirani za naše programe i koje naši polaznici dobivaju besplatno.

KLIKER zaokružena je franšiza poslovnog formata, a naši potencijalni partneri su poduzetnici (ili budući poduzetnici – kojima ćemo svojim iskustvom pomoći u procesu registracije) koji mogu odabrati jedan od dva formata suradnje koja nudimo. Formati se razlikuju prije svega po načinu organizacije KLIKER centra – u namjenskom prostoru (učionici) ili unutar učionice ili prostora u kojem se već odvijaju neke druge aktivnosti (najčešće su to škole i privatni obrazovni centri).

KLIKER centar

Riječ je o punom formatu suradnje – kompletan centar za edukaciju kojemu je Kliker primarna edukacijska djelatnost i koja se odvija u namjenskom prostoru 
Ovaj format podrazumijeva sve Klikerove standarde, pa tako i one vizualne, odnosno standarde opremanja – centar, a prije svega učionica, moraju biti uređeni u skladu s našim vizualnim standardima.

KLIKER corner

Franšizni corner takav je format gdje primatelj franšize obavlja djelatnost u prostoru koji nije namjenski, već gdje se već odvija neka druga djelatnost (najčešće su to škole ili prostori u kojima se odvija neka druga edukativna aktivnost). Takvom primatelju franšize Kliker može biti dodatna edukacijska aktivnost, ali je ipak potrebno da bude jedina edukacijska aktivnost iz IT područja i programiranja.
Prostor, na primjer, može biti radna prostorija u sklopu programerske tvrtke (prilagođena za tečajeve u poslijepodnevnim satima) ili učionica u nekoj od postojećih škola/centara (poput škole engleskog jezika ili neke od intelektualnih vještina) ili, s druge strane, učionica u državnim ili privatnim školama (tečajevi se održavaju vikendom ili nakon redovne nastave). Format, dakle, podrazumijeva manje stroge standarde vizualnog identiteta i opremanja, ali svi ostali standardi isti su kao i za KLIKER centar.

Kupnjom franšize, u oba formata, primatelj KLIKER franšize stječe pravo na pružanje svih tečajeva, s tim da je u cijenu franšize (ulazna naknada) uključeno pravo i obuka za vođenje 5 tečajeva koji pokrivaju cijeli osnovnoškolski uzrast (tzv. startni broj tečajeva), a za svaki sljedeći tečaj koji želi pružiti, mora proći dodatnu obuku koja se naplaćuje. Poslovanje treba pokrenuti s ponudom od najmanje 3 tečaja, a preporuča se da se s većim brojem tečajeva započne tek kada se poslovanje uhoda.

Primateljima naše franšize KLIKER može biti osnovna, ali i dodatna djelatnost.

Poslušajte dojmove naših partnera o dosadašnjoj suradnji:

Podgorica - https://www.youtube.com/watch?v=P9PcKMdn6Xg&t=15s
Železnik - https://www.youtube.com/watch?v=E6cDCUrAlN0
Smederevska Palankahttps://www.youtube.com/watch?v=3GQw9vEf-Tw

Broj vlastitih poslovnica

6 (Beograd)

Broj franšiznih poslovnica

Ukupno: 37

Srbija: 26 centara (Kruševac, Smederevo, Smederevska Palanka, Lazarevac, Niš, Leskovac, Pančevo, Požarevac, Čačak, Paraćin, Ćuprija, Ćićevac, Vrnjačka Banja, Varvarin, Železnik-Beograd, Krnjača-Beograd, Borča-Beograd, Kragujevac, Loznica, Zrenjanin, Novi Sad-Podbara, Novi Sad-Grabovica, Mladenovac, Gornji Milanovac, Zaječar, Užice) 

Bosna i Hercegovina: 2 centra (Sarajevo, Modriča)

Crna Gora: 4 centra (Podgorica, Bar, Nikšić, Tivat)

S. Makedonija: 3 centra (Skoplje, Veles, Ohrid)

Hrvatska: 2 centra (Zagreb, Rijeka)

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • Pravo na poslovanje pod brendom KLIKER
 • Prenos know-how-a za uspostavu poslovanja i vođenje poslovanja.
 • Obuka za vođenje poslovanja 
 • Startni broj tečajeva - 5 (Scratch start, Scratch 1, AppInventor 1, Python i Web programranje)
 • Obuka za predavače za Startni broj tečajeva i pravilnik škole
 • Svaki novi tečaj, mimo Startnog broja tečajeva, može se dodati po želji, s time da zahtijeva dodatnu obuku za predavače koja se naplaćuje. 
 • Marketinška podrška, s posebnom početnom marketinškom podrškom (start-up marketing na društvenim mrežama uključen je u cijenu ulazne naknade).
 • Podrška tijekom poslovanja.
 • Ekskluzivan teritorij i ugovor na tri godine, uz mogućnost lakog produljenja.

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

 • Ulazna naknada: 3.000 do 6.000 EUR, ovisno o veličini teritorija.
  Za vrijednost Ulazne naknade dobiva se i Startni marketing paket. 
 • Redovna naknada. Naplaćuje se za svaki ciklus tečaja, kao 10% od ostvarenog prihoda. ​Ukupna ulaganja za pokretanje posla (mimo ulazne naknade) ovise o formatu suradnje, kao i opremi kojom partner već raspolaže, a mogu biti u rasponu od 2.500 do 4.000 EUR
 • Naknada za svaki novi tečaj - trošak obuke - preko Stratnog broja kurseva iznosi 200 EUR.

Osnovni zahtjevi sustava

 • da je registriran poduzetnik ili društvo s ograničenom odgovornošću. Ako nije, treba se registrirati (preporuka: poduzetnik),
 • prostor treba urediti prema definiranim standardima, sukladno odabranom formatu

Poželjni partneri za KLIKER IT centar za djecu su svi poduzetnici ili budući poduzetnici kojima je bliska IT branša (ili djelatnost kompatibilna s tom branšom) ili obrazovanje općenito.


Informacije o davatelju franšize

Kliker TECH doo

Zvezdara, Beograd

+381 62 435545

info@klikercentar.rs

klikercentar.rs

Kontakt osoba za kandidate

Miomir Popeskov

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno KLIKER IT centar za djecu.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.