My Culture koristi aktualni trend "želim živjeti zdravo" i shodno tome, osmislili su raznovrstan meni na bazi niskokaloričnih obroka, s puno svježeg voća, bez masti, šećera i glutena.
(Slika: Prodajno mesto u Lisabonu)
Petak
14.12.2012
Britanska tvrtka My Culture proizvodi i prodaje poslastice od jogurta. Svoj koncept zdrave brze hrane planira proširiti kroz franšizu u Hrvatsku i ostale zemlje regije.
 

Moderan i revolucionaran vid zdrave brze hrane širi se kroz lanac franšiznih kioska britanskog brenda My Culture. Tvrtka koristi aktualni trend "želim živjeti zdravo" i shodno tome, nude raznovrstan meni na bazi niskokaloričnih obroka, s puno svježeg voća, bez masti, šećera i glutena.

Franšizna mreža brenda My Culture je već razvijena u Velikoj Britaniji, Irskoj, Rusiji, Kazahstanu, Portugalu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kini.

- Želimo se proširiti po cijelom svijetu - s puno entuzijazma kaže Yelena Aust, vlasnica tvrtke My Culture, i dodaje da su u stalnoj potrazi za novim partnerima koji bi bili spremni širiti i razvijati brend u svojoj zajednici kroz master franšizu.

Potencijalni primatelji master franšize bi trebali imati iskustva u vođenju posla. Trebali bi i poznavati poslovne prilike u regiji u kojoj planiraju širiti mrežu. -Primatelj master franšize, također, treba u sebi imati i dovoljno poduzetničnog duha, energije i volje da se izbori za najbolju poziciju na tržištu - naglašava Ost.

Tvrtka ne traži samo primatelje master franšize. Podjednako su zainteresirani za suradnju s primateljima klasične franšize. Potencijalni partner bi, u tom slučaju, trebao izdvojiti 30.000 funti (oko 37.000 eura) za ulaznu naknadu, i još tri posto od prometa za redovnu mjesečnu pristojbu.