Pomfrit s okusom češnjaka?
McDonald’s je prihvatio eksperiment
Petak
13.05.2016
U nizu novih stavki na meniju, McDonald’s je odlučio ponuditi i novi okus pomfrita. Četiri franšizna restorana dobila su zadatak testirati ponudu.
 

Prije nekoliko tjedana, tvrtka je odabrala četiri mala franšizna McDonald's restorana u San Franciscu koja bi određeno vrijeme klijentima nudila pomfrit s okusom – češnjaka. Za manje od dva tjedna testiranja – sva su četiri restorana ostala bez zaliha češnjaka, koji je uz mješavinu parmezana, maslinovog ulja te peršina, pomfritu davao specifan okus. – Ponosni smo na ono što su postigli naši lokalni primatelji franšize – izjavio je u službenom priopćenju Michael Haracz, rukovoditelj kulinarskih inovacija u McDonald's USA, napominjući da je nova stavka na meniju Gilroy Garlic Fries djelo regionalnog tima koji je odlučio "dobrom, starom" pomfritu dodati nešto lokalnog ukusa. Češnjak se, naime, dobavlja s farmi lokalnih proizvođača iz Gilroya, koji se, kako pišu američki mediji, naziva i "svjetskom prijestolnicom češnjaka". Američki lanac dodaje da je test s pomfritom samo dio šireg trenda u McDonald'su, budući da već određeno vrijeme eksperimentiraju s uvođenjem regionalnih okusa i obroka u standardni meni restorana.

Američki mediji, međutim, pišu da je ovo možda jedan od najboljih poteza McDonald'sa u posljednjih nekoliko godina. Uspjeh testa znači da će "začinjeni" pomfrit najvjerojatnije postati redovita stavka na meniju – za sada u 250 restorana Zaljevskog područja San Francisca.

Mušterija je uvijek u pravu

Ovo, međutim, nije jedina stavka koja je utjecala na značajno povećanje posjećenosti i prodaje, a time i na financijski oporavak džina brze prehrane. Poboljšanje kvalitete obroka i izlazak u susret željama mušterija sada su najvažnije smjernice u poslovanju. Tako je, na zahtjev ogromnog broja kupaca, u listopadu prošle godine McDonald's diljem Amerike uveo All-day breakfast, što znači da se obroci koji su se prodavali isključivo za doručak sada mogu naručiti tijekom cijelog dana. Osim toga, početkom ožujka ove godine, 140 restorana u državama Oregon i Washington počelo je pripremati Chicken McNuggets bez umjetnih aroma te konzervansa. Ne treba se čuditi, jer se lanac prošle godine obvezao da će do 2017. iz svojih obroka u potpunosti izbaciti umjetne arome i boje, kao i piletinu tretiranu antibioticima.
Američki su mediji ovih dana bili preplavljeni i najavama da će jedan od najvećih primatelja McDonald'sove franšize u svom restoranu u Missouriju služiti porcije pomfrita "koliko god mušterija može pojesti".
S druge strane, shvativši da je potražnja značajno opala i da ne utječe na rast posjećenosti, McDonald's je od prošlog ljeta iz američkih restorana postupno počeo povlačiti McWraps.