Subway je odlučio otvoriti svoju prvu kafeteriju u Europi. Čast je pripala Katowicama u Poljskoj.
Ponedjeljak
17.12.2012
Subway, najveći konkurent McDonald’s-u, i sam odlučio pokrenuti lanac kafeterija.
 

Prva kafeterija pod markom Subway Cafe otvorena je krajem listopada u Poljskoj, na željezničkoj postaji u Katowicama. Ovom kafeu je tako pripala čast premijerno predstaviti novi poslovni koncept poznatog brenda restorana brze hrane u Europi, i to nekoliko mjeseci nakon lansiranja koncepta u SAD-u, gdje je do sada otvoreno 20-ak Subway Cafe-a.

Pored osnovnog izbornika, koji obuhvaća veliki izbor sendviča, putnici sada mogu kupiti i kavu, peciva i kolače. Restoran je osmišljen tako da omogući brzu uslugu, a specifičnom prostoru je prilagođen i dizajn interijera.

- Željeli smo novi koncept predstaviti baš u Poljskoj, jer ovdašnje tržište konstantno raste. Broj naših restorana u Poljskoj i dalje raste i do sada ih ima 62. Istovremeno, uvjereni smo da ni Subway Caffe neće "propasti u zemlju", sudeći po ovolikom broju restorana koji uspješno posluju pod Subway logom. Sljedećih šest mjeseci pokazat će hoće li nova ideja naići na dobar odjek i nastaviti širiti se u ostatku Europe - kaže Martin Princ, zadužen za razvoj brenda u zemljama Srednje i Istočne Europe.

Subway širi svoju franšiznu mrežu u 99 zemalja, gdje ima gotovo 38.000 restorana. U Poljskoj je prvi restoran tvrtke Subway otvoren prije 12 godina u Varšavi. Danas, lanac obuhvaća 62 restorana, a još deset je u fazi priprema za otvaranje. Da bi pokrenuo restoran pod markom Subway, potencijalni franšizoprimac treba izdvojiti najmanje 85.000 eura. Ulazna naknada iznosi 7.500 eura.