Niske cijene dižu promet
Uvriježeno je mišljenje da kvalitetna hrana i niske cijene rijetko kad idu ruku pod ruku. Vlasnici koncepta Poe Poe su, pak, 25 godina stjecali iskustvo u gastronomiji diljem SAD i Italije, da bi došli do svoje formule za restoran brze prehrane. Danas se u ovim lijepim, čistim i moderno opremljenim restoranima nudi standardni, ali probrani meni – pizze, hot-dogovi, rolnice, lazanje. Svaki se obrok, međutim, priprema od svježih namirnica provjerene kvalitete, odmah pred kupcem. – Svjesni smo da u Europi ima malo onih koji su se odlučili za ovakav model poslovanja – ponuditi kvalitetnu i ukusnu hranu, a ipak, po vrlo pristupačnim cijenama. I ne samo to. Mi smo razvili i dobar poslovni model – koncept koji je fokusiran na promet, i koji našim primateljima franšize jamči najbolju nabavnu cijenu sirovina od provjerenih dobavljača. Naš koncept, tako, postaje biznis s brzim povratom investicije – kaže Martin Kovářík, suvlasnik tvrtke Industriale Food, koja stoji iza lanca restorana Poe Poe.
Iako rade tek oko godinu dana, uspjeli su otvoriti četiri lokala u Češkoj. Veliki interes za franšizu vlada još otkako su otvorili prvi restoran u Brnu, koji je trebao testirati te dokazati održivost koncepta. Restoran je, kako kaže Kovářík, vrlo brzo stekao popularnost, i to u iznimno konkurentnom ambijentu – rame uz rame s velikim svjetskim brandovima poput McDonald’sa, KFC-a, Subwaya i Starbucksa. Drugi je restoran otvoren u Uherskom Hradištu, a u Zlinu i Hodonínu i – prve franšize.
Broj bi restorana svake godine trebao da raste. Vlasnici koncepta računaju da će uz pomoć novih primatelja franšize do kraja 2017. uspjeti otvoriti bar još tri poslovnice. – U narednih pet godina, pak, željeli bismo pokriti sve veće gradove u Češkoj, što uključuje i otvorenje nekoliko restorana u Pragu. Zbog fokusa na prometu, zainteresirani smo samo za top lokacije – pješačke zone s velikim protokom ljudi. To, istina, može biti jedina prepreka, jer je takvih lokacija malo – objašnjava Martin Kovářík te dodaje da čak razmišljaju o širenju na inozemnim tržištima. – Planiramo otvoriti restorane u Slovačkoj i Hrvatskoj – precizira Kovářík.
Za pokretanje franšize u Češkoj treba izdvojiti od 90.000 do 185.000 eura, što ovisi o veličini i tipu restorana. Povrat investicije može se očekivati za dvije do tri godine.
Konkurencije se ne plaše. Do sada, kaže Kovářík, na domaćem tržištu nisu pronašli koncept sa sličnom filozofijom i strategijom. – Pogledajte, pizza promjera 30 centimetara prodaje se za 56 kruna, što je oko 2 eura. Također, 200g pomfrita možete dobiti za 19 kruna, ili 70 centi, a lazanju od 350g za 59 kruna. Pored toga, svi proizvodi s menija se pripremaju od kvalitetnih svježih namirnica, odmah pred kupcem. Kod pečenja pizze koristimo najnoviju tehnologiju koja značajno smanjuje udio ljudskog rada. To, između ostalog, omogućuje i jamči konstantnu kvalitetu proizvoda, ali i niske cijene – objašnjava Martin Kovářík.
Osim „slanih“ jela, svaki od Poe Poe restorana ima i „slatki bar“ koji nudi palačinke, vafle, kave, smoothije.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Jubilarno 20. izdanje najvećeg sajma franšiza u Centralnoj i Istočnoj Europi rezervirano je za kraj listopada. Varšava će ponovno ugostiti 150 tvrtki koje traže buduće poslovne partnere – primatelje franšize.
„Ukoliko postajete primatelji franšize, utoliko postajete partneri i prijatelji, a financijski ste neovisni“, kaže Sarah Vuković, zadužena za razvoj mreže škola „Malac Genijalac“ u Hrvatskoj
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...
Sa terena do franšize
POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...
Investirati u razvoj franšize
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Bez želje, nema uspjeha
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Sa terena do franšize
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...