Odlike novog logotipa – pojednostavljen dizajn te boje koje upućuju na svježe povrće iz Subway sendviča
Ponedjeljak
08.08.2016
Oni koji bi sada odlučili kupiti Subway franšizu, otvorili bi restoran pod novim logom.
 

Kako je, naime, objavio američki lanac poznat po sendvičima, svi će Subway restorani početkom 2017. predstaviti ili početi raditi pod novim logom. Ovo je šesti put u povijesti kako Subway „osvježava“ svoj vizualni identitet, prvi za posljednjih 15 godina – praksa, inače, dobro poznata među velikim brandovima brze usluge u Americi.

Pojednostavljen dizajn te boje koje upućuju na svježe povrće bit će i osnovne odlike novog rješenja. Ova je promjena, međutim, samo posljednja u nizu – Subway je već uveo nove stavke na meni i najavio poboljšanja u digitalnom marketingu i programu lojalnosti.

U ovom trenutku pod imenom Subway radi više od 44.000 restorana u 112 zemalja. Lanac, međutim, i dalje nastavlja sa ekspanzijom, a primatelje franšize traži i u ovoj regiji – za sada u Hrvatskoj i Sloveniji. Poduzetnici iz ovih zemalja, dakle, koji sada razmišljaju kupiti Subway franšizu, sasvim je sigurno da bi restoran otvorili pod novim logom. A ako potpišu ugovor do listopada ove godine te otvore restoran u roku od godinu dana, mogli bi računati i na povrat investicije za licencu – čak polovicu od početnog iznosa – što podrazumijeva povrat od 3.750 eura.