U ovom trenutku u Zagrebu posluju tri 5àSec kemijske čistionice
Petak
14.10.2016
Sustav za kemijsko čišćenje 5àSec nastavlja širiti franšiznu mrežu u Hrvatskoj.
 

Kako je koncem 2015. najavljeno iz tvrtke Dry Cleaning Sevice, nositelja master franšize francuskog branda 5àSec za zemlje ove regije, u Zagrebu bi, u naredne dvije do tri godine, moglo biti otvoreno čak osam kemijskih čistionica pod ovim brandom. Prva je poslovnica otvorena u studenome 2015, da bi glavni grad Hrvatske nedavno dobio još dvije čistionice za njegu tekstila – u Miramarskoj i Slovenskoj ulici.

U ovoj regiji, francuski franšizni sustav poslovnice ima i u Srbiji. Kao i u Hrvatskoj, ekspanzija je povjerena nositelju master franšize, spomenutoj ciparskoj tvrtki Dry Cleaning Service. Na ovome tržištu, za sada posluju četiri 5àSec kemijske čistionice, a sve su otvorene u Beogradu.

Na globalnoj razini, 5àSec također nastavlja širiti svoju franšiznu mrežu, u kojoj sada ima više od 1.800 poslovnica – od toga, čak 80% radi kroz franšizu. Ove je godine tvrtka ušla i na tri nova tržišta – Paragvaj, Mianmar, Gruziju, a planovi razvoja podrazumijevaju da se u narednih 10 godina u ovim zemljama otvori između 10 i 20 kemijskih čistionica.