AHF ponovno okuplja hotelske stručnjake Europe

Pokrovitelji Adria Hotel Foruma su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Grad Zagreb, a partneri Foruma su Glion Institute of Higher Education, Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum (MR&H)
Četvrtak
19.01.2017
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
 

Kako organizatori ističu, još od prve godine glavni je cilj Foruma bio dovođenje što većeg broja globalnih fondova zainteresivanih za ulaganja u regiju. Za ovih pet godina postojanja, na Forumu se diskutiralo o gorućim pitanjima u turizmu, o novim trendovima i budućnosti industrije, a tema ovogodišnjeg Adria Hotel Foruma bit će "INVESTments in hotel industry: Development and Beyond".

Očekuje se više od 50 panelista, a teme o kojima će se diskutirati su: promjene u svijetu i njihov utjecaj na turizam i hotelsku industriju, razvoj infrastrukture u cilju razvoja hotela i destinacija, razvoj kontinentalnog turizma, kako luksuzni hoteli unapređuju destinaciju, na koji način se priprema projekt za investitore, što novi turisti traže te koja su tržišta najbrže rastuća.

Organizatori napominju da će se govoriti i o tome koliko hrvatski hoteli prate globalna tržišta i razvijaju li se sukladno trendovima. Svoja mišljenja sukobit će predstavnici hotela i privatnog smještaja, a sudionici će moći vidjeti pregled regionalnih investicija i stanje hotelske industrije iz perspektive investitora.

Sudjelovanje na Forumu do sada su potvrdili predstavnici mnogobrojnih hotelskih kompanija, kao što su Starwood Capital, InterContinental Hotels Group, Hilton Worldwide, Hyatt International, Four Seasons Hotels and Resorts, Expedia, Colliers International, Liberty International, Ideas Revenue Solution, Dream Hotel Group, Whitebridge Hospitality Limited, Catalonia Hotels & Resorts, Kohl & Partner, Corinthia Hotel, Delta Holding, IGH, Christie & Co, Business 2 Hospitality, Valamar Riviera i mnogi drugi.

Zanimljivo je da će na Forumu sudjelovati i predstavnici najveće poljske hotelske grupacije – Orbis Hotel Group. Ova je grupacija, podsjetimo, sredinom prošle godine najavila da je zainteresirana za ulazak u zemlje Adriatik regije. Naime, kao nositelj master franšize francuske grupacije AccorHotels, Orbis je zadužen za razvoj mreže hotela u 16 zemalja Središnje i Istočne Europe – među kojima je i Hrvatska. Orbis već traži franšizne partnere zainteresirane za AccorHotels brandove, a prije svega Mercure i ibis Styles, budući da su ovi brandovi u potpunosti prilagođeni franšiznom načinu poslovanja. U ovom trenutku, Orbis upravlja mrežom od preko 100 hotela, nudi 19.000 soba u devet zemalja. Najveći je hotelski lanac u Poljskoj i zemljama Središnje i Istočne Europe.


Popularno na forumu