Bistro u modi
Tvrtka Mex Polska je došla na ideju razviti lanac svojih Pijalnia Wodka i Piwa ("Pijaonica" votke i piva) po modelu nekadašnjih bistroa, koji bi mogao biti zanimljiv i turistima. Po karakterističnoj gastronomskoj ponudi, specifičnom interijeru i izvanrednoj atmosferi bistro bi trebao "povesti" mušterije na izlet kroz vrijeme, do 70-ih godina XX stoljeća i socijalističke Poljske. Ideja je da se 24 časa dnevno, po vrlo povoljnim cijenama, služe pića i tipičan jednostavan meni tog doba, kao hladna predjela od mesa, haringe ili tripice. Čašica votke, recimo, košta 4 zlota (1 euro), a porcija haringi 8 zlota (2 eura).
Od travnja 2011. do danas otvoreno je sedam Pijalnia i uspostavljena najveća mreža te vrste ugostiteljskih lokala u Poljskoj. Koncept je vrlo brzo postao popularan, i privukao pažnju inozemnih posjetitelja - u jednom od prosinačkih izdanja britanskog Guardiana objavljen je članak pod naslovom The best bars in the world (Najbolji barovi na svijetu), gdje se preporučuje i "uvijek prepuna" Pijalnia Wodka i Piwa iz Varšave.
Nakon uspjeha na tržištu, tvrtka je odlučila Pijalniu proširiti i kroz franšizu.
Za opremanje i pokretanje bistroa potrebno je između 35.000 i 50.000 eura i prostor od 80 do 120m2. Međutim, prije sklapanja franšiznog ugovora, kandidat prolazi kroz ozbiljan proces regrutacije i edukacije, koji obuhvaća i teorijsku i praktičnu obuku za vođenje restorana.
- Čak i potraga za prikladnim prostorom je proces koji može potrajati i do šest mjeseci - objašnjava Piotr Mikolajczyk, potpredsjednik kompanije Mex Polska. - Pošto tvrtka već ima bogato iskustvo u upravljanju raznim vrstama restorana, svojim partnerima jamčimo svaku vrstu pomoći u poslovanju - dodaje Mikolajczyk.
Ideja je da se 24 sata dnevno, po vrlo povoljnim cijenama, služe pića i tipičan jednostavan meni tog doba, kao hladna predjela od mesa, haringe ili tripice - čašica votke, recimo, košta 4 zlota (1 euro), a porcija haringi 8 zlota (2 eura) |
Tvrtka Mex Polska, inače, vodi četiri ugostiteljske mreže unutar koje posluje 18 restorana. Svaki od njih se razlikuje po ponudi i uobičajenim mušterijama. Osim spomenutog "malog formata", tvrtka vodi i "Browar de Brasil" koji nudi veliki izbor piva i specijalitete brazilske kuhinje - churrasco. "Klub Myzyczny" je uređen u orijentalnom stilu i pažljivo bira glazbeni repertoar. "The Mexican", kao što mu i samo ime kaže, specijaliziran je za meksički izbornik, a interijer prilagođen autentičnom ambijentu restorana Latinske Amerike. Za sada, franšizno šire dva koncepta, "Pijalnia Wodka i Piwa" i "The Mexican".
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni paket je suština franšiznog sustava, jer sadrži sve - kompletan poslovni koncept koji nudi davatelj franšize.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Poduzetnik koji želi postati primatelj franšize i tako se pridružiti franšiznom sustavu, može očekivati niz prednosti
Prva franšizna trgovina njemačkog modnog branda s.Oliver otvorena je u Bosni i Hercegovini.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
I started receiving alert of cash been transferred from my account immediately I had to rush down to the bank to know what's happening I was told that my funds got wired out of...
Zaradi na jeftinoj kavi
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...
Više od talijanskog restorana
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...
Papa John's osvaja Kinu
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...
Franšizni „boost“
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...
Snažan rast u UK
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...
Partnerstvo ubrzava rast
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...
Novo ime u svijetu kave
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu...