Pitali smo se da li bi ovakva cvećara mogla dobro da posluje i u nekom drugom gradu, osim Varšave. Ovaj posao ipak zahteva stalni nadzor, što je nemoguće raditi s velike daljine. Najbolje rešenje za nas bio je – franšizing.
Maja Bohosjevič
Utorak
14.03.2017
Prva franšiza Direct Bookera, dubrovačke agencije za izdavanje privatnog smještaja s jedinstvenim konceptom, počela je s radom u Sarajevu.
 

Nakon što je Direct Booker samostalno razvio poslovanje na hrvatskom i crnogorskom primorju, otvorena je i prva franšiza – u Sarajevu.
Nikola Grubelić, suvlasnik koncepta Direct Booker, kaže da je do suradnje s primateljima iz Sarajeva došlo preko zajedničkog prijatelja iz Dubrovnika s kojim već surađuju i čije objekte rentiraju u Dubrovniku i Splitu.
Tjekom jednog razgovora smo spomenuli da imamo tvrtku u Crno Gori i da ćemo u skoro vrijeme tražiti kvalitetne i agilne osobe za franšize na područiju Bosne i Hercegovoine. On je prepoznao našeg sadašnjeg partnera Asima Hysenia kao takvu osobu i kao nekoga tko bi bio idealan za ovaj posao – i bio je u pravu – kaže Grubelić.

Sarajevo kao destinacija, prema njegovim riječima, ima veliki potencijal – turizam je ušao na velika vrata, gostiju je sve više i više. – Samim time, i ponude smještaja je sve više, tako da vjerujemo da će Direct Booker u skoro vrijeme imati jako veliki broj smještajnih jedinica u svojoj ponudi – kaže on.

Asim Hyseni, koji je postao primatelj franšize Direct Booker s partnerom Jasminom Bibićem, kaže da su se odlučili za Direct Booker franšizu jer je riječ o dobro osmišljenom i cjelovitom konceptu. – Tako omišljen sistem omogućava uspostavu i rukovođenje poslovanja turističke agencije uz internetsku platformu, mobilnu aplikaciju i tiskani katalog. Naravno, jako je bitno što i mi, Direct Booker Sarajevo, vjerujemo da je ovaj model poslovanja turističke agencije pun poslovnih inovacija. Mislimo da ovaj izvanredno osmišljeni način rada daje mogućnost da uposlimo mlade i perspektivne ljude. Očekujemo da ćemo u narednim godinama postati lideri na sarajevskom i bosanskohercegovačkom tržištu – kaže Hyseni.

Iako su tek nedavno počeli raditi, u pripremnom su periodu već uspjeli akvizirati 50 smještajnih jedinica u Sarajevu te očekuju u narednom periodu povećati svoju ponudu. – Na temelju našeg početnog iskustva, zadovoljni smo i mi kao tim Direct Booker Sarajevo. Također, i iznajmljivači imaju pozitivne kritike. U narednom razdoblju očekujemo porast smještajnih jedinica koje će biti u našem portfelju i, samim tim, rast franšize u Sarajevu – kaže Hyseni.


Popularno na forumu