Novotel je treći hotelski brand grupacije AccorHotels koji ulazi na bosanskohercegovačko tržište
Petak
09.06.2017
Poljski Orbis Group, strateški partner francuskog hotelskog lanca AccorHotels za Središnju i Istočnu Europu, potpisao je novi franšizni ugovor – Sarajevo dobija hotel Novotel.
 

Kao nositelj master franšize AccorHotelsa za Središnju i Istočnu Europu, Orbis Group potpisao je franšizni ugovor s grupacijom Al Shiddi, koja je postala partner i investitor za hotel Novotel u Sarajevu. Objekt se, međutim, neće graditi "od temelja", budući da će Al Shiddi, kao sadašnji vlasnik, rebrandirati postojeći hotel Bristol te se najavljuje da će u trećem kvartalu 2017, u novom "ruhu" i pod novim brandom, hotel primiti prve goste.
Otvorenjem Novotela u Sarajevu, Orbis Group sada ulazi s hotelom srednje kategorije na tržište Bosne i Hercegovine, tržište koje mnogo obećava te ima veliki potencijal za hotele koji posluju pod internacionalnim brandovima – izjavio je Gilles Clavie, predsjednik i izvršni direktor Orbis Hotel Groupa . – Naša je namjera vrlo jasna: želimo razvijati mrežu hotela na Balkanu i Istočnoj Europi, te tako nastaviti jačati vodeću poziciju – kaže Clavie.

Zadovoljstvo nam je što smo potpisali partnerstvo s AccorHotels/Orbis grupom, a brand Novotel smo odabrali zbog njegove snage na globalnoj razini te prepoznatljivih usluga – izjavio je Sulaiman Al-Shiddi iz investicijsko-razvojne grupacije Al Shiddi iz Saudijske Arabije.

Hotel Novotel u Sarajevu će ponuditi 186 soba, sedam soba za sastanke, restoran, fitness i wellness centar s unutarnjim bazenom.

Ovo je, inače, treći hotelski brand grupacije AccorHotels koji ulazi na bosanskohercegovačko tržište. Početkom godine, da podsjetimo, Orbis je potpisao franšizni ugovor s tvrtkom TIDC za izgradnju luksuznog hotela MGallery by Sofitel u Tarčinu kod Sarajeva, a grupacija Al Shiddi je u travnju dobila franšizni ugovor za hotel Swissôtel, luksuzni brand AccorHotelsa, koji će početkom 2018 . biti otvoren u centru Sarajeva.

Orbis Hotel Group najveći je hotelski lanac u Poljskoj i Istočnoj Europi. Nositelj je master franšize za brandove AccorHotelsa u 16 zemalja Središnje i Istočne Europe te je zadužen i za prijenos znanja, obuku i potporu novim primateljima franšize. Već posluje u Litvi, Letoniji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Makedoniji i upravlja mrežom s više od 110 hotela. Nove franšizne partnere, poduzetne ljude i hotelijere koji bi željeli započeti poslovanje pod dobro poznatim AccorHotels brandovima – traže u svim zemljama ove regije.


Popularno na forumu