Direct Booker „pokriva“ Sloveniju

Direct Booker će i u Sloveniji povezivati rentijere i putnike, tako što će posredovati te nuditi pomoć objema stranama – od akvizicije privatnog smještaja, njegovog oglašavanja na najvećim prodajnim platformama do umrežavanja s ostalim pružateljima usluga na određenoj destinaciji (ugostiteljima ili prijevoznicima), a da bi se gostu ponudila što kompletnija usluga.
Petak
09.06.2017
Direct Booker, online agencija za izdavanje i upravljanje privatnim smještajem, pokreće još jednu franšizu izvan Hrvatske – ovoga puta u Sloveniji.
 

Dubrovački Direct Booker nastavlja širiti mrežu franšiznih partnera. Nakon što su pronašli franšizoprimce i pokrenuli poslovanje u Sarajevu, ovih su dana okončali pregovore s partnerima iz Slovenije. Nikola Grubelić, suvlasnik Direct Bookera, kaže da nisu imali lak zadatak – partneri su u pregovore ušli ozbiljno, dobro pripremljeni i s mnogo pitanja. Grubelić dodaje da je za njih, kao davatelje franšize, to, zapravo, bio odličan znak – znak da su partneri spremni te voljni ovaj posao raditi profesionalno, s puno energije i predanosti.

Goražd Ferka, jedan od primatelja franšize za područje Slovenije, potvrđuje da u razvoju privatnog smještaja vidi budućnost. U Sloveniji, prema njegovim riječima, postoji mnoštvo malih iznajmljivača, koji više-manje uspješno prodaju svoje kapacitete. Pored toga, turizam u Sloveniji je strateška gospodarska grana u koju se mnogo ulaže i predstavlja jedan od stupova gospodarskog razvoja. I to u svim segmentima – razvijaju se planine sa skijaškim centrima, more, terme i gradovi – i svi bilježe porast broja turista i noćenja. S druge strane, ponuda smještajnih kapaciteta ne raste istim tempom, te je, kako kaže Ferka, nastao vakuum koji bi vlasnici privatnog smještaja mogli popuniti.

Budući da se i sami trendovi u turizmu mijenjaju, uporedo s navikama gostiju, Ferka upravo u optimizaciji i modernizaciji upravljanja privatnim smještajem vidi veliku priliku – i to jedan od ključnih razloga zašto su se odlučili za franšizu Direct Booker.

I sami smo vlasnici nekoliko manjih apartmana, i tražili smo sveobuhvatno, strukturalno rješenje za klasične probleme manjih iznajmljivača – nedostatak vremena i znanja, ili samo volje za optimiziranjem marketinga i prodaje. Naročito što svi, uz plaću, vole zaraditi još nešto sa strane. Pomoć koju Direct Booker nudi malim iznajmljivačima je idealna. Kada smo završili prve razgovore s Nikolom i Ninom, davateljima franšize, uvidjeli smo da je sustav zaista dobro osmišljen, ljudi vrlo profesionalni, vizija vrhunska, a i uvjeti za suradnju jako povoljni. Nije bilo teško odlučiti da je to to – kaže Ferka.

On kaže da će samostalno razvijati Direct Booker franšizu na cijeloj teritoriji Slovenije.

Ponuda privatnog smještaja u Sloveniji je, prema njegovim riječima, razvijena i mnogi iznajmljivači koriste prodajne kanale poput Booking.com ili Airbnb.
U prvom koraku želimo izgraditi bazu vlasnika privatnog smještaja koji ne koriste te prodajne kanale. Tek kada razvijemo suradnju s određenim brojem vlasnika, ići ćemo u razvoj kompletnog menadžmenta nekretnina, jer mislimo da ima mnogo prostora za suradnju u toj oblasti, ali da je to kompleksan model. Vjerujemo da ćemo nakon perioda testiranja tržišta imati dobru osnovu za razvoj franšize i brenda. Turizam je u usponu – konsolidacija malih iznajmljivača je logičan proces. Model poslovanja Direct Booker-a jedan je od najboljih i vidimo da bi mogao voditi tu konsolidaciju – objašnjava Ferka.


Popularno na forumu