Pored rada pod poznatim brandom, trgovci mogu računati na prijenos znanja i najbolje prakse međunarodnog lanca, bolje uvjete kupnje i širenje asortimana
Srijeda
16.08.2017
Spar nastavlja širiti maloprodajnu mrežu u Albaniji. Partnerski sustav je okosnica razvoja.
 

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, Spar će proširiti maloprodajnu mrežu s četiri nova Interspar supermakera u Albaniji – u Korči, Elbasanu, Lješu i Tirani.
Maloprodajni lanac, podsjećamo, ušao je na albansko tržište skoro prije godinu dana, s vrlo ambicioznim planovima – u to je vrijeme bilo najavljeno da planiraju otvoriti 100 Interspar supermarketa i 10 hipermarketa. Trenutačno u Albaniji djeluju tri hipermarketa i 23 supermarketa, a Spar će s ispunjenjem plana postati najveći trgovac prehrambenim proizvodima na ovom tržištu.

Snažnu i prilično brzu ekspanziju omogućio je i poslovni model koji uključuje suradnju s manjim, neovisnim trgovcima s lokalnog tržišta – model koji koristi većina većih trgovaca.

Pravo na razvoj maloprodajne mreže na teritoriju Albanije drži albanska tvrtka Almark, koja je prošle godine postala primatelj master franšize lanca Spar. Tvrtka je odmah pozvala na partnerstvo te "otvorila vrata" za manje lokalne trgovce. Prema ovom poslovnom modelu, trgovci dobivaju priliku da uzmu pojedinačnu franšizu, rebrandiraju svoju trgovinu i tako se pridruže renomiranom lancu. Osim što rade pod poznatim brandom, trgovci mogu računati na prijenos znanja i najbolje prakse međunarodnog lanca, bolje uvjete kupnje i širenje asortimana proizvodima iz Njemačke, Austrije, Italije, Nizozemske...

Spar je jedan od najpoznatijih brandova u sektoru maloprodaje prehrambe. Osnovan je 1932. u Nizozemskoj, a danas je prisutan u 44 zemlje na četiri kontinenta i ima mrežu od 12.500 trgovina. Od zemalja ove regije, Spar već posluje u Hrvatskoj i Sloveniji. U Sloveniji se također širi kroz partnerski sustav.