Trenutačno, Taco Bell ima oko 7.000 restorana u 135 zemalja, a godišnje usluži više od dvije milijarde ljudi
Petak
01.09.2017
Američki lanac brze usluge Taco Bell najavljuje ulazak u Rumunjsku. Otvorenje prvog restorana planirano za jesen.
 

Dolazak američkog lanca poznatog po meksičkim specijalitetima potvrdila je tvrtka Sphera Franchise Group, koja je i primatelj Taco Bell franšize te koja će biti zadužena za rad i širenje mreže restorana u Rumunjskoj. Prema službenim najavama, prvi bi restoran mogao biti otvoren već ove jeseni u trgovačkom centru Băneasa Shopping City u Bukureštu.

Za Taco Bell, izbor Sphera Franchise Groupa za franšiznog partnera, bio je prilično logičan korak. Osim što je najveći operator neformalnog objedovanja na rumunjskom tržištu, ova je grupa primatelj master franšize za brandove KFC, Pizza Hut i Pizza Hut Delivery, koji su, uz Taco Bell, u vlasništvu američkog giganta YUM! Brands.

Prve vijesti o otvorenju Taco Bell-a u Rumunjskoj pojavile su se u srpnju ove godine, kada je predsjednica Taco Bell International-a Melissa Lori izjavila da će u narednih pet godina (do 2022.) biti fokusirani na zemlje poput Rumunjske, Perua, Finskei Šri Lanke te otvoriti više od 100 restorana u Kini, Brazilu, Indiji i Kanadi.

Trenutačno američki lanac ima oko 7.000 restorana u 135 zemalja, a godišnje usluži više od dvije milijarde ljudi. Većina Taco Bell restorana posluje putem franšize, i to u zemljama poput Australije, Kanade, Čilea, Cipra, Finske, Grčke, Islanda, Indije, Japana, Nizozemske, Poljske, Rusije, Saudijske Arabije, Singapura, Španjolske, UAE, Filipina, Velike Britanije, Južne Koreje, Paname, Kolumbije i Ekvadora.