Uz igračke, u Jumbo trgovinama može se kupiti i odjeća, dekoracija za dom, uredski pribor te sezonski proizvodi.
Petak
15.12.2017
Jumbo, grčki lanac za prodaju igračaka, nastavlja širiti franšiznu mrežu na Balkanu, a otvorenje novih jedinica najavljeno je i za 2018.
 

Jumbo u zemljama balkanske regije djeluje u suradnji sa svojim franšiznim partnerima – tvrtkom Veropoulos, koja je zadužena za Makedoniju i Srbiju, te albanskom tvrtkom Kid Zone, članicom investicijske tvrtke Balfin Group, zaduženom za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i teritorij Kosova.

Tvrtka Kid Zone bila je prilično aktivna ove godine te je otvorila nekoliko Jumpo trgovina na teritoriju za koje je zadužena, a posljednja je otvorena početkom prosinca u Banjaluci u Bosni i Hercegovini.

Sljedeće godine planiraju otvoriti dvije nove trgovine u Mostaru i Tuzli.

U prosincu je otvoren i novi Jumbo u Beogradu te sada na tržištu Srbije posluju četiri Jumbo trgovine.

Inače, grčki Jumbo djeluje već tri desetljeća i uglavnom je svoju mrežu širio otvorenjem vlastitih trgovina – u Grčkoj, Cipru, Bugarskoj i Rumunjskoj. Njegov franšizni razvoj započeo je tek 2010. godine kada je potpisan ugovor s Veropoulosom za područje Makedonije. Nakon toga, prema istom načelu, nastavlja širenje u drugim zemljama Balkana, gdje se sada nalazi 14 franšiznih trgovina. Uz igračke, u Jumbo trgovinama može se kupiti i odjeća, dekoracija za dom, uredski pribor te sezonski proizvodi.