MiniPani / Pored MiniPani peciva u njegovom Fruštuk baru u centru Novog Sada prodaju se i palačinke, sendviči i napici. MiniPani je, praktički, franšizni korner, ali s prodajom iz izloga.
Srijeda
17.01.2018
Mirko Curaković iz Novog Sada primatelj je MiniPani franšize već 12 godina. Ugostiteljstvo je, kako kaže, posao od kojeg živi, ali i ljubav, jer to voli raditi.
 

Kada je odlučio otvoriti lokal u centru Novog Sada i postati primatelj MiniPani franšize, Mirko Curaković već je sve znao o ovom sustavu prodaje mini-peciva. Naime, prethodne četiri godine radio je kao menadžer u tvrtki koja je također bila primatelj ove franšize. Shvativši da je, kako kaže, riječ o dobrom poslu s izvrsnom organizacijom i ne tako velikim ulaganjima, odlučio je ući u poduzetništvo. Sada već radi 12 godina.

Uspješno smo prošli sve etape suradnje. MiniPani je jako dobro ustrojen sustav s jasnim pravilima poslovanja i dobrim timom koji je uvijek na usluzi primatelju franšize, bilo da je riječ o potpori savjetom, marketingom, obuci –kaže Curakovic.

Na temelju prethodnog iskustva, Curaković kaže da franšizing doista olakšava poslovanje. Kao primatelj franšize, uvijek može zatražiti savjet, dobiti dobru marketinšku potporu, a usto raditi pod prepoznatljivim brandom, što je iznimno važno u ugostiteljstvu. – Većina ljudi ne voli eksperimentirati, osobito s hranom. Kada kupuju MiniPani proizvode, uvijek znaju što mogu očekivati, nema neugodnih iznenađenja – kaže Curaković.

Pored MiniPani peciva u njegovom Fruštuk baru u centru Novog Sada prodaju se i palačinke, sendviči i napici. MiniPani je, praktički, franšizni korner, ali s prodajom iz izloga. – Oko 60 posto prometa ostvaruje se prodajom MiniPani peciva, tako da je ovaj segment poslovanja izuzetno važan za nas. Međutim, da bismo mogli ostvariti još bolje rezultate, nudimo još nekoliko proizvoda – palačinke i sendviče, što se pokazalo odličnim rješenjem. U lokalu, koji radi od sedam do 22 sata u dvije smjene, zapošljavamo četiri radnice, a kada je gužva, i sam uskačem kao ispomoć – kaže Mirko Curakovic.

Mirko, međutim, ne očekuje da će mu kupci doći „na noge“, već se aktivno bavi prodajom. – Često kažem svojim radnicama da one samo trebaju raditi, a na meni je da im osiguram posao. To je moj stav. S druge strane, MiniPani franšiza ima pravila koja se moraju poštivati, a odnose se prije svega na način pečenja proizvoda, plaćanja naknada i slično. Što se tiče prodaje, imamo slobodu biti kreativni. Koristeći tu priliku, uspio sam razviti i uslugu cateringa te sada mnogo radimo i za dječje rođendane, tvrtke, razne manifestacije... Trudim se održati posao profitabilnim, te da prodaje raste – kaže Curaković.

MiniPani u tome uvelike pomaže tako što razvija nove proizvode, poboljšava kvalitetu i širi ponudu, ali i provodi marketinške kampanje. – Tržište je dinamično, zahtijeva stalnu promjenu. Dobro je da MiniPani prati trendove. Znamo da danas sve više ljudi govori o zdravoj prehrani, te tako MiniPani nudi voćne proizvode, gdje je voćni nadjev u prosjeku 70 posto. Potrošači to prepoznaju i cijene, a ovakva poslovna filozofija donosi korist i davatelju i primateljima franšize. Znog toga ovaj franšizni sustav i traje ovako dugo – kaže on.

Curaković ističe da je važno i što je davatelj franšize svoje proizvode učinio dostupnim velikom broju potrošača.
MiniPani proizvode možete kupiti za onoliko novca koliko imate u džepu, bilo to pet ili deset kuna. Takva je cijenovna politika omogućila i nama, primateljima franšize, imati stalne kupce unatoč niskom standardu građana u Srbiji – kaže te dodaje: – Novac se možda ne može zaraditi preko noći, ali je zato ovo dugoročan i stabilan posao – zaključuje Curaković.


Mirko Curaković / MiniPani je jako dobro ustrojen sustav s jasnim pravilima poslovanja i dobrim timom koji je uvijek na usluzi primatelju franšize, bilo da je riječ o potpori savjetom, marketingom, obuci.

Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013