Juris Roganovs
Juris Roganovs / Doista vjerujemo da su predanost i strast za poslom važniji za uspješnu suradnju od prethodnog znanja i iskustva u ovom području. Iskustvo je, naravno, velika prednost, ali mi, kao davatelji franšize, možemo pružiti sve alate i materijale potrebne za pokretanje i vođenje uspješnog poslovanja.
Srijeda
07.03.2018
Easy Beer i Easy Wine su jednostavni, inovativni i profitabilni koncepti - kaže Juris Roganovs, franšizni menadžer ovih ugostiteljskih franšiza iz Latvije. S kime bi podijelili tajnu uspjeha?
 

Prva i osnovna, a svakako najinovativnija značajka restorana Easy Beer i Easy Wine jest mogućnost samoposluživanja. Gost, naime, na ulazu dobiva magnetsku karticu s virtualnim novcem, što mu omogućuje da sam sipa piće s posebno dizajniranog zida s pićima. Osim što ne mora čekati na uslugu konobara, gost može birati količinu pića koju će natočiti, koristeći veoma precizan automatizirani sustav za točenje i doziranje – na taj način dobiva priliku probati i neka od najskupocjenijih vina ili birati između 200 različitih vrsta piva. Za svako piće, međutim, osoblje restorana će gostu preporučiti odgovarajući obrok. Kompatibilnost hrane i pića stalno se testira, a vještine kuhara ovjenčane su Michelinovim zvjezdicama. Oba su koncepta, kako tvrde njihovi tvorci, dokazano održiva i profitabilna, a kako su došli do željenog formata te što će privući ljude koji razmišljaju o kupnji franšize ovih restorana, otkriva Juris Roganovs, zadužen za razvoj franšizne mreže na međunarodnim tržištima.

Kako se došlo do ovakvog modela restorana?

Osnivači koncepta su zapravo uspješni poslovni ljudi s međunarodnim iskustvom iz različitih industrija. Mnogo su putovali diljem svijeta, a zadnjih nekoliko godina posvetili su se proučavanju najboljih svjetskih restorana i barova. S dubokim razumijevanjem onoga što leži u srcu svih uspješnih koncepata, okupili su tim stručnjaka svjetske klase i stvorili Easy Beer i Easy Wine. Njihova je ideja da sve "klasične" značajke najboljih restorana, poput atmosfere, dobre hrane, brze usluge, spoje s najnovijim inovacijama u ugostiteljstvu i time naprave "restoran budućnosti". Dvije su godine radili na razvoju koncepta prije otvorenja prvog restorana u Latviji.

Koliko je vremena, pak, bilo potrebno za razvoj franšize?

Na razvoju franšiznog paketa radili smo oko godinu dana. Svi poslovni procesi detaljno su opisani i uključeni u Operativni priručnik. Razvijeni su i testirani razni alati za potporu i programi obuke za franšize.

Što Easy Beer i Easy Wine razlikuje od drugih brandova na tržištu?

Može se reći da se od drugih gastronomskih brandova razlikujemo po inovacijama, efektnom marketingu koji privlači različite tipove lojalnih gostiju te učinkovitom upravljanju troškovima, što znači i veći profit. Međutim, najvažnija stvar koja nas izdvaja od ostalih je činjenica da je poslovanje po našim načelima vrlo jednostavno, uzbudljivo i zabavno.

Tko je, po vašem mišljenju, idealan primatelj ove franšize?

Doista vjerujemo da su predanost i strast za poslom važniji za uspješnu suradnju od prethodnog znanja i iskustva u ovom području. Iskustvo je, naravno, velika prednost, ali mi, kao davatelji franšize, možemo pružiti sve alate i materijale potrebne za pokretanje i vođenje uspješnog poslovanja.

Isprva smo razmišljali reklamirati te predstaviti franšizu kroz jednu ciljanu, intenzivnu marketinšku kampanju, međutim, ispostavilo se da je najveći broj zainteresiranih poduzetnika "dolazio" spontano, iz samih restorana – i to su uglavnom bili gosti iz inozemstva. Mnogi su od njih već u fazi pronalaženja odgovarajućih lokala, tako da bi naše restorane, u neko skorije vrijeme, mogli dobiti Prag, Varšava, Budimpešta, Rotterdam, Oslo, Moskva, Beograd, pa i Dubai.

Za koliko bi vremena primatelj franšize mogao očekivati ​​dobit?

U prosjeku, naši restorani počinju raditi "u plusu" nakon dva mjeseca poslovanja. Olakotna okolnost je da su franšize u prva tri mjeseca izuzete od obveze plaćanja franšiznih naknada, stoga je ovo obično razdoblje za postizanje ciljane zarade. Razdoblje oporavka obično traje od 14 do 30 mjeseci.

Što točno preporučuje ove franšize, koje su njihove najveće prednosti?

Mislim da trenutačno nudimo jedan od najboljih franšiznih sustava dostupnih na tržištu. Naš poslovni model ima stopu profitabilnosti višu od prosjeka, a entuzijazam s kojim smo ušli u razvoj ovog posla je neizmjeran. Vrlo smo predani ovome što radimo, stalno ulažemo u inovacije, koje će, naravno, biti dostupne i našim primateljima franšize. Zapravo, naši partneri mogu biti sigurni da će dobiti odgovarajuću potporu stručnog tima u bilo kojoj fazi poslovanja, jer je potpora primateljima franšize jedan od najvažnijih faktora uspjeha u svakom sustavu.


Popularno na forumu

McDonald’s u brojkama

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE DA LI JE POTREBNO HITNI KREDIT AKO JE DA DAVID WILSON Kreditna kompanija NAJBOLJE MJESTO DA SVOJU KREDITU DOBIJEM KADA JE BILO...

1 komentara
zadnji 12.02.2020
Jeste li za vending biznis?

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE DA LI JE POTREBNO HITNI KREDIT AKO JE DA DAVID WILSON Kreditna kompanija NAJBOLJE MJESTO DA SVOJU KREDITU DOBIJEM KADA JE BILO...

1 komentara
zadnji 12.02.2020
Rast Taco Bella u Rumunjskoj

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i...

1 komentara
zadnji 24.01.2020
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Belgijska poslastica u Beogradu

Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013